ХРОНІКА

22.04.2006
Хокей

      Другий контрольний матч між збірною України та тольяттинською «Ладою» завершився внічию — 1:1. Слід зазначити, що цього разу Олександр Сеуканд задіяв «експериментальний» склад, базований в основному на хокеїстах київського «Сокола». Гра проходила за великої кількості порушень правил та вилучень, і «синьо-жовті» засвідчили невміння реалізовувати більшість. Пропустивши шайбу на початку другого періоду, невдовзі українці відігралися — гол в активі Сергія Харченка.

      Наступний етап підготовки до чемпіонату світу українська команда проведе 24-26 квітня у Мінську, де двічі зіграє зі збірною Білорусі.

* * *

      Керівництво «Торонто мейпл лівз» звільнило з посади головного тренера легендарного Пета Куїнна — це розплата за те, що «кленові» за підсумками регулярного чемпіонату НХЛ не змогли пробитися до «плей-оф». Куїнн — наставник нашого Олексія Понікаровського — у 2002 році привів збірну Канади до золотих медалей Олімпіади, а в 2004-му перемагав на чемпіонаті світу.

Теніс

      Жіноча збірна України, яка виступала в дуже ослабленому складі, посіла останнє місце у своїй відбірковій групі Євро-Африканської зони Кубка Федерації. В останньому матчі наші дівчата поступилися господаркам відбору — тенісисткам Болгарії. Єдине очко українки вибороли в парній зустрічі: Валерія Бондаренко й Олена Антипіна без проблем здолали дует Крацевич/Пенкова — 6:2, 6:1. Але перед цим травмована Бондаренко склала зброю перед Крастевич, а Антипіна поступилася лідерці болгарок Піронковій — 0:6, 4:6.

      Відтак на першому місці в групі фінішували дівчата з Британії (в цій команді виступає колишня наша співвітчизниця Олена Балтача): три матчі — три перемоги. Угорки й румунки, як і ми, мають по одному виграшу й дві поразки, але саме в українок найгірше співвідношення успішних і програшних партій. Тепер наша команда гратиме у «втішному» раунді за право залишитися на цьому рівні Євро-Африканської зони.