ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

21.04.2006
Ліга чемпіонів

      1/2 фіналу. Перший матч (результат середи):

      «Арсенал» (Англія) — «Вільяреал» (Іспанія) — 1:0

      Гол: Коло Туре, 41

      Лондонські «каноніри» у впертому протистоянні на стадіоні «Хайбері» з мінімальним рахунком перемогли іспанський «Вільяреал». Команди, яких заздалегідь записали в «другий сорт» півфінальної стадії Ліги чемпіонів, у плані видовищності не змогли перевершити гру «Мілана» й «Барси», що відбулася напередодні. Перший по-справжньому цікавий епізод біля воріт одного з суперників стався на 40-й хвилині, коли на поле вискочила... пухнаста білка. Невдовзі після того як гравці й глядачі дочекалися «дискваліфікації» «12-го гравця», було забито єдиний гол: після розіграшу кутового Тьєрі Анрі знайшов дотепним пасом білоруса Глеба, той зробив простріл — і його, зігравши на випередження, замкнув Коло Туре. У другому таймі гольові моменти виникали частіше, але надійно діяли голкіпери — Леманн та Барбоса. А в одному епізоді після удару Анрі м'яч із порожніх воріт виніс захисник гостей.

Рейтинги

      Оприлюднено новий рейтинг ФІФА. У порівнянні з минулим місяцем збірна України піднялася на один рядок і посідає 41-ше місце. Два з трьох суперників «синьо-жовтих» по груповому етапу ЧС-2006 також поліпшили свої позиції. Збірна Іспанії з шостого місця перемістилася на п'яте, а команда Тунісу з 24-ї сходинки просунулася на 21-шу. Саудівська Аравія залишається на 34-й позиції. А попереду в рейтингу — Бразилія, Чехія, Голландія і США. Після іспанців у першій десятці йдуть збірні Мексики, Франції, Португалії, Аргентини й Англії.

Кубок України

      Фінальний матч Кубка України між «Динамо» та запорізьким «Металургом», який пройде 2 травня на НСК «Олімпійський», обслуговуватиме португальська бригада арбітрів. Головним суддею призначено 40-річного Лусіліо Батішту, на лінії йому асистуватимуть Кардинал та Міранда. Португальців до арбітражу в Україні залучили «за обміном», адже минулого року українські рефері на запрошення португальської сторони судили товариський матч за участі збірних Португалії та Мексики.

      Нагадаємо, що минулорічний фінал Національного кубка судили також іноземці — тоді головним арбітром був норвежець Тер'є Хауге.

Трансфери

      Хорватський півзахисник київського «Динамо» Єрко Леко в наступному сезоні гратиме в «Монако». «Керівники клубів уже провели переговори й залишилися задоволені їхніми попередніми результатами, —цитує Єрко сайт www.dynamo.kiev.ua. — Підпис під контрактом я поставлю, швидше за все, вже після завершення чемпіонату України. Домовилися також, що з «Монако» я підпишу трирічну угоду».

Англія

      Прем'єр-ліга. Матч 35-го туру: «Бірмінгем» — «Блекберн» — 2:1 (Батт, 62; Форселл, 87 — Севедж, 78).