Землю, де чатував маніяк,

13.04.2006

      Чого тільки не продають на аукціонах у всюдисущій мережі інтернет — від старих шкарпеток знаменитостей до найраритетніших витворів мистецтва. А ще у всесвітньому павутинні вигідно купувати нерухомість. Не так за ціною, як за тією самою раритетністю: ну де б ви ще могли придбати, скажімо, землю, яка належала одному з найвідоміших у світі маніяків? А в інтернеті — нема проблем.

      Саме на інтернет-аукціоні eBay кожен охочий, виставивши свою ціну, може поторгуватися за клапоть землі площею 40 акрів, розташований на захід від міста Плейнфілд в американському штаті Вісконсін. Нинішній власник ділянки, Майк Фішер, сподівається продати землю щонайменше за 250 тисяч доларів, хоча, не виключено, сума продажу може значно перевищити цю цифру. Особливо якщо в торгах візьме участь який-небудь любитель гострих відчуттів або й просто шанувальник знаменитого режисера Альфреда Хічкока. Адже саме завдяки йому весь світ довідався про серійного вбивцю й некрофіла на ім'я Ед Гейн — з нього Хічкок, як вважається, змалював свого маніяка у легендарному фільмі «Психо».

      Гейн був арештований за вбивство у 1957 році, коли в його будиночку на фермі знайшли обезголовлене тіло власника місцевого магазину. У тому ж будинку і поруч із ним поліція виявила чимало частин тіл інших людей, а після експертизи з'ясувалося, що злочинець не лише вбивав сам, а й розкопував могили. Нинішньому власнику землі ця ділянка перейшла у спадок від діда, який викупив її разом зі зловісним будинком на аукціоні в 1958 році всього лише за 3 тисячі 883 долари. Незадовго до аукціону дім маніяка вщент згорів, і новий власник засадив землю деревами.