Майже «Оскар»

13.04.2006
Майже «Оскар»

Шарліз Терон.

      Південноамериканська красуня Шарліз Терон, якій цього року не вдалося отримати свого другого «Оскара» (у номінації за найкращу жіночу роль її випередила Різ Уїзерспун), таки піднялася на сцену кінотеатру «Кодак» за відзнакою. Щоправда, не так кіношною, як соціальною: минулої суботи Шарліз отримала почесну нагороду «Альянсу геїв та лесбіянок проти наклепів».

      Відповідна «блакитно-рожева» церемонія проходила вже всімнадцяте. Голлівудську кінозірку представники нетрадиційної сексуальної орієнтації відзначили «за пропаганду розуміння лесбіянок, гомосексуалістів та бісексуалів». Що й не дивно, адже Шарліз не раз наголошувала на тому, що не вийде заміж доти, доки у США не будуть узаконені одностатеві шлюби. При цьому сама актриса, за її словами, любить тільки чоловіків і до представниць своєї статі в сексуальному плані байдужа. Хоча «Оскара» отримала якраз за роль лесбіянки-убивці у фільмі «Монстр».

      «Для мене це неабиякий сюрприз, — зізналася Терон, узявши до рук «гомосексуальну» нагороду. — Два роки тому я стояла на цьому самому місці й тримала статуетку «Оскара» за роль у «Монстрі», а тепер — така честь».

      До речі, серед інших лауреатів премії «Альянсу геїв та лесбіянок проти наклепів» опинилася й колега Шарліз по акторському цеху Фелісіті Хоффман, яка також була номінована на цьогорічну нагороду Американської кіноакадемії за головну роль у фільмі «Трансамерика».