ХРОНІКА

13.04.2006
Художня гімнастика

      У грецьких Салоніках відбувся турнір за участю найсильніших спортсменок планети. У багатоборстві киянка Наталка Годунко посіла третє місце, пропустивши вперед росіянок Аліну Кабаєву й Ольгу Капранову. Наша Ганна Безсонова стала в багатоборстві тільки п'ятою, зате реабілітувалася, вигравши вправу зі стрічкою. Годунко у цьому виді програми отримала «срібло».

Стрибки у воду

      З п'ятьма медалями повернулася українська команда з Кубка європейських чемпіонів, що відбувся у Швеції. Єдине наше «золото» Ольга Прокопчук виборола у стрибках з 10-метрової вишки. Друге місце у синхронних стрибках з платформи посів дует Романа Володькова й Антона Захарова. Олена Федорова двічі ставала третьою: спочатку в індивідуальних стрибках з 3-метрової вишки, а потім, разом із Христиною Іщенко, — у синхронних стрибках. Третю «бронзу» українській збірній у стрибках з 10-метрової вишки приніс Костянтин Міляєв.

Теніс

      На престижному турнірі в американському Чарльстоні бар'єр третього кола позавчора подолала ще одна українка — компанію Олені Бондаренко та Юліані Федак склала і Юлія Вакуленко, котра на старті обіграла сильну сербку Єлену Янкович — 7:6, 6:5.

      На цих змаганнях із призовим фондом 1,34 млн. доларів українські дівчата виступають і в парному розряді. Бар'єр першого раунду подолали Катерина й Олена Бондаренки — у трьох сетах сестри впоралися з американським дуетом Перрі/Джексон — 4:6, 6:4, 6:3. А от Федак разом з американкою Юберуа програли парі Янкович/Пень (Сербія і Чорногорія/Китай) — 7:6, 3:6, 3:6.

* * *

      Кубок Девіса. Світова група. 1/4 фіналу: Хорватія — Аргентина — 2:3, Австралія — Білорусь — 5:0, Франція — Росія — 1:4, США — Чилі — 3:2.

      Відтак в елітному дивізіоні визначилися півфінальні пари: Росія — США, Аргентина — Австралія.

Баскетбол

      Московське «Динамо» виграло Кубок УЛЄБ — другий за рангом після Євроліги трофей у змаганнях, які проводяться під егідою УЛЄБ. У фінальному матчі, що відбувся у бельгійському місті Шарлеруа, росіяни переграли грецький «Аріс» — 73:60.