Облисіла — значить... погарнішала?

08.04.2006
Облисіла — значить... погарнішала?

Такою Гейл Портер була до облисіння.

      Про Гейл Портер у нас, мабуть, мало хто чув, хоча на Заході про трагедію відомої телеведучої й фотомоделі, яка знімалася для багатьох відвертих фотосесій, знають, мабуть, усі. Не в останню чергу тому, що Гейл дала надію багатьом жінкам, довівши: можна бути красивою і впевненою в собі навіть втративши... все волосся.

      Кілька останніх років були для Гейл не найкращим часом у житті: спершу вона страждала від післяпологової депресії (зараз її донечці Хані вже три роки), потім важко пережила розрив із чоловіком, гітаристом Деном Гіпгрейвом. Мабуть, були й інші неприємності, про які 35-річна моделька розповідати не любить, але результат яких зрештою втілився у «цьому кошмарі», як спершу Гейл називала своє облисіння. Почалося це ще у вересні, а протягом листопада-грудня минулого року в неї випало фактично все волосся.

      Досі красуня ще сподівалася, що це не остаточно і рано чи пізно коси відростуть знову. На жаль, днями лікарі, які ще раніше поставили діагноз «алопеція (облисіння) на нервовому грунті», були змушені її розчарувати: після всіх аналізів і досліджень з'ясувалося, що волосяний покрив на голові Гейл не відновиться, швидше за все, вже ніколи.

      Незважаючи на цей вердикт, Портер тримається мужньо. Її дуже підтримує бойфренд, оператор Джеймс, який не стомлюється запевняти, що його кохана — найпрекрасніша жінка у світі, а наявність чи брак волосся — це дрібниці. Від початку своєї хвороби Гейл багато виступала на телебаченні, їздила по світу, зустрічалася з хворими на алопецію жінками і розповідала їм, що облисіння — це ще не кінець життя, і при вмілій подачі може навіть... збільшити привабливість жінки. «Раніше ви засмучувалися, якщо із зачіскою було щось не так, а тепер — немає проблем. Раніше чоловіки звертали увагу на вашу шевелюру, а тепер — нарешті роздивляться, які у вас прекрасні очі, ніжна шкіра, чуттєві губи»...

      Але одна річ її таки дуже засмучує. «Я раптом подумала: о Боже, це ж моя донька ніколи не пам'ятатиме свою маму з волоссям!» — розповіла Гейл в інтерв'ю газеті «Сан» після «вироку» медиків. А ще мужня красуня зізналася, що іноді їй таки буває дуже сумно й гірко. «Сьогодні я просто сяю від щастя, а завтра можу перевести купу носовичків», — усміхається модель (вона, до речі, знімається й досі). При цьому Гейл категорично відмовляється носити перуку — окрім особливих випадків, як-то деякі фотозйомки. «Під перукою страшенно чухається шкіра. Та й навіщо вдавати, що я не така, якою є насправді?» — каже зірка.