Пташині бої тривають

08.04.2006
Пташині бої тривають

Українські пристрасті канадської гри. (Фото Володимира СТАДНИКА.)

      Чутки про цікаві баталії у вирішальних матчах національної першості швидко поширилися Києвом. І, на відміну від першої зустрічі «Сокола» й «Беркута», коли глядачі лише під завісу зустрічі повністю заповнили трибуни, цього разу на старенькому «Авангарді» яблуку ніде було впасти з самого початку — більше тисячі прихильників найшвидшої у світі гри зайняли весь простір навколо майданчика. Причому цікаво було спостерігати розшарування зазвичай одностайної київської публіки: частина вболівальників скандувала — «Беркут!», решта — «Сокіл!».

      Щоправда, позавчора ввечері «Беркут» уже не виглядав так агресивно, як у вівторок, і не зумів жодного разу пробити Ігоря Карпенка. Та й «Сокіл» вийшов на гру із зовсім іншим настроєм. Уже в першому періоді підопічні Олександра Сеуканда забезпечили собі певний гандикап і далі переважно контролювали хід матчу. Хоча у другому періоді у номінальних господарів був шанс відзначитися, коли вони чотири хвилини мали чисельну більшість. Проте цього разу Зіневичу, Марковському, Савченку й Синькову не щастило. Здається, фортуна просто поміняла свою прихильність. Та й сил у лідерів «Беркута» не було так багато, як треба для гідного спротиву, адже у команди Равіля Юлдашева є фактично лише дві бойові п’ятірки. Утім і «Сокіл», який не надто думав про поповнення заявки на чемпіонат України, іноді переходив на гру у дві найсильніші свої ланки, намагаючись «задавити» опонента.

      Та навіть за відчутної переваги в рахунку багаторазового чемпіона України пристрасті на льоду вирували серйозні, тому арбітрам доводилося працювати в поті чола. Частенько їм адресували образливі викрики, переважно з боку лави запасних «Сокола». У першому поєдинку Максим Урда не помітив, як Полоницькому біля борту розбили обличчя до крові. А те, як позавчора «беркут» Марковський повалив на лід і повчив «уму-розуму» Ісаєнка, рефері Олег Лускань трактував як «поштовх суперника» і вилучив Марика лише на дві хвилини.

      Попри гарячі емоції на майданчику, більшість хокеїстів обох команд доволі дружньо спілкувалися по завершенні двобою. Адже професіонали повинні вміти розрізняти сутички у грі й стосунки у повсякденному житті.

      Третя, вирішальна, дуель фінальної серії чемпіонату України відбудеться сьогодні о 13.00.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Фінальна серія до трьох перемог:

«Беркут» — «Сокіл» — 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

      Шайби: Матвійчук (Полоницький), 12:20 (0:1 — більш.). Гніденко (Олецький, Литвиненко), 16:03 (2:0). Олецький (Лясковський), 22:11 (3:0). Бобкін (Яковенко), 55:14 (0:4)

      Рахунок серії — 1:1

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Молодіжний чемпіонат світу (U-18)

      Перший дивізіон. Група В. Рига (Латвія): Данія — Україна — 7:0.

Відкритий чемпіонат

Білорусі

      Фінал: «Динамо» — «Юність» — 2:5 (Семенченко («Ю») — 2+1; рахунок серії до чотирьох перемог — 0:3).

Росія

      Суперліга. Півфінали: «Авангард» — «Металург» (Мг) — 3:2 ОТ (рахунок серії — 3:1), «Локомотив» — «Ак Барс» — 2:5 (0:3).

      У фіналі зіграють омський «Авангард» і казанський «Ак Барс» українця Сергія Климентьєва.

НХЛ

      Результати матчів за четвер: «Лос-Анджелес» — «Сан-Хосе» — 0:5, «Анахайм» — «Даллас» — 3:5, «Міннесота» — «Едмонтон» — 2:1 (по бул.), «Сент-Луїс» — «Нешвілл» — 0:3, «Тампа-Бей» — «Атланта» — 3:2 (по бул.; Федотенко («Т») — 15:32, 0+0, корисн. «0»), «Оттава» — «Монреаль» — 3:5, «Рейнджерс» — «Айлендерз» — 3:1, «Бостон» — «Торонто» — 3:2 (по бул.). Олексій Понікаровський закинув за «Торонто» свою 21-шу шайбу в сезоні й заробив показник корисності «+2». За 16 з половиною хвилин на майданчику українець завдав трьох кидків по воротах Тіма Томаса.