Сер «барахольщик»

04.04.2006
Сер «барахольщик»

(РЕЙТЕР.)

      Хочете прикупити щось із гардеробу самого Елтона Джона? Тоді мерщій по квитки — з 11 по 15 квітня ви маєте бути у Нью-Йорку. Саме там проходитиме розпродаж 10 тисяч (!) предметів одягу, які до цього часу ще належать знаменитому композиторові й музиканту. Зрештою, навіть тим, хто до фанатів сера Елтона себе зовсім не зараховує, відвідати аукціон з розпродажу його речей буде не зайвим. Адже зірковий британець — відомий модник, тому в його гардеробі «туфти» немає — суцільні колекційні речі найвишуканіших і найдорожчих брендів.

      При цьому багато чого господар або не вдягав узагалі, або від сили раз-двічі вийшов у костюмчику чи сорочці на якийсь престижний захід, а продаватиметься таке добро, вважай, за копійки. Більше того, це стосується навіть «іменних» речей, які найкращі дизайнери світу шили в єдиному екземплярі й саме для Елтона Джона.

      Кошти, виручені на аукціоні, підуть на добру справу: сер Елтон перерахує їх до ним же створеного фонду боротьби зі СНІДом. Сам співак-доброчинник 10 квітня візьме участь у церемонії, яка передуватиме розпродажу.

      До речі, це вже далеко не перший подібний захід, який проводить Елтон Джон. Скажімо, у жовтні 2004 року він уже розпродував фотографії зі своєї колекції на аукціоні «Крістіз» — тоді загалом сто унікальних знімків було продано за 900 тисяч доларів. А за рік до того музикант торгував барахлом із власного будинку — не одягом, а меблями, усілякими вазочками-статуетками, картинами та іншими речами, які й удома вже набридли і викинути шкода. Як нагадує News.ru, тоді виторг значно перевищив сподівання організаторів аукціону: планувалося виручити близько 1,3 мільйона, а насправді вторгували на мільйон більше. Хоча наймасштабнішими за кількістю проданих предметів, мабуть, були торги, проведені наприкінці 2002 року: тоді Елтон Джон намагався здихатися своїх старих черевиків (понад 600 пар), але заодно продав і трохи поясів (200 штук), окулярів від «Гуччі», «Версаче», «Прада» тощо (понад сотню) і «трошки» одягу, переважно сорочок і краваток. Загалом на тому аукціоні було продано 17 тисяч лотів.