ХРОНІКА

01.04.2006
Футбол

      Перша ліга. Результати 21-го туру: «Карпати» — «Кримтеплиця» — 1:0 (Іщенко, 80 (пен.)), «Динамо-2» — «Оболонь» — 1:3 (Ксьонз, 77 (пен.) — Назарук, 19; Лень, 51, 79), «Сталь» — ЦСКА — 0:1 (Костюк, 81), «Зоря» — «Борисфен» — 2:0 (Городов, 60; Погорєлов, 65), «Нафтовик» — «Поділля» — 2:0 (Агарін, 38; Бермудес, 52), «Спартак» (І-Ф) — «Спартак» (С) — 1:1 (Кривобок, 9 (пен.) — Соколовський, 87 (пен.)).

* * *

      Український півзахисник московського «Спартака» Максим Калиниченко розповів, що керівництво клубу пропонувало йому поміняти громадянство на російське, але він відповів відмовою. Кандидат до збірної України розраховує потрапити у заявку «синьо-жовтих» на чемпіонат світу до Німеччини.

Біатлон

      На гран-прі Міжнародного союзу біатлоністів у Ханти-Мансійську відбулася жіноча гонка переслідування на 10 км. У підсумку «золото» й «бронза» дісталися росіянкам Ользі Зайцевій і Наталії Гусєвій, срібна медаль — у болгарки Катерини Дафовської. Українки Оксана Хвостенко й Олена Петрова посіли четверте й п'яте місця. Представниця Чернігівщини припустилася одного промаху на чотирьох стрільбах, а сумчанка — аж чотирьох.

Стрільба

      У Китаї проходить етап Кубка світу, на якому розігрують перші ліцензії на Олімпійські ігри 2008 року, що відбудуться у Шанхаї. Наразі жоден з українських спортсменів не зумів пробитися до фіналу у своєму виді програми й путівки на Ігри не здобув. Найкраще виступила Леся Леськів, котра у стрільбі з трьох положень показала 13-й результат.