ХОКЕЙНА МОЗАЇКА

01.04.2006
Збірна України

      Збірна України фактично визначилася з планом підготовки до чемпіонату світу, що стартує в Ризі 5 травня. Тренувальний збір розпочнеться на столичній ковзанці «Авангард» 10 квітня. А вже 14 і 15 числа «синьо-жовті» проведуть два товариські матчі з володарем Кубка європейських чемпіонів — московським «Динамо», за яке, до речі, виступає наш центрфорвард Вадим Шахрайчук. Після цього, швидше за все, також на два спаринги до Києва завітає тольяттинська «Лада» українця Андрія Міхнова. Дати цих зустрічей уточнюються.

      А вже 24 і 26 квітня відбудуться товариські поєдинки на рівні збірних — з національною командою Білорусі у Могильові й Гомелі. Останньою репетицією перед відльотом до Латвії для українців 2 травня стане зустріч із Словаччиною на майданчику суперника.

Дискваліфікація

      Міжнародна федерація хокею (ІІХФ) оголосила, що допінг-тест гравця молодіжної збірної України Данила Гур'єва, взятий у нього на чемпіонаті світу серед команд першого дивізіону у грудні минулого року в Словенії, дав позитивний результат. Дисциплінарний комітет ІІХФ прийняв рішення дискваліфікувати 19-річного захисника харківської команди «Дружба-78» на два роки.

      Це вже другий випадок дискваліфікації українського хокеїста за останній рік. У травні 2005 року на чемпіонаті світу був спійманий на допінгу гравець могильовського «Хімволокна» Олександр Побєдоносцев.

Росія

      Гравці збірної України Дмитро Цируль і Костянтин Касянчук допомагають «Трактору» вибороти путівку до російської суперліги. В 1/8 фіналу вищої ліги на Сході челябінська команда не залишила каменя на камені від леніногорського «Нафтовика» (3:0), а у чвертьфіналі так само достроково розібралася з воскресенським «Хіміком». У найважчому матчі серії «Трактор» переграв підмосковну команду з рахунком 2:1 лише в овертаймі, а шайби в тій зустрічі закидали саме Цируль і Касянчук.

      У матчах регулярного чемпіонату кожен iз українців набрав по 32 очки: на рахунку Костянтина 11 закинутих шайб і 21 гольова передача, у Дмитра — 9 голів і 23 паси.

НХЛ

      Результати матчів за четвер: «Едмонтон» — «Лос-Анджелес» — 4:0 «Нью-Джерсі» — «Баффало» — 3:1, «Оттава» — «Рейнджерс» — 4:1, «Монреаль» — «Вашингтон» — 3:2 ОТ, «Нешвілл» — «Детройт» — 2:4, «Сан-Хосе» — «Фінікс» — 2:5, «Тампа-Бей» — «Атланта» — 4:3 (Федотенко («Т») — 19:10, 0+1, корисн. «0», 2 кидки).