Фото на продаж

29.03.2006
Фото на продаж

      Готовність британської топ-моделі Кейт Мосс позувати для будь-яких, іноді дуже й дуже сміливих проектів, добре відома. Чого варта, скажімо, картина, на якій відомий у світі художник зобразив Кейт повністю оголеною на восьмому місяці вагітності — потім цей витвір мистецтва продали на аукціоні за шалені гроші. Взагалі Мосс часто знімається оголеною, через що її сприймають насамперед як епатажну й навіть одіозну особу (а додайте сюди ще й її скандальний імідж любительки кокаїну).

      Недавно у пресі з'явилася чергова чутка: за інформацією журналу «Граціа», Мосс запропонувала своєму колишньому коханцеві Джефферсону Хеку стати батьком її другої дитини. Пара вже має доньку Лілу Грейс, але інтимні стосунки Кейт, яка донедавна зустрічалася з музикантом Пітом Догерті, та Джефферсона давно в минулому. А що модель надумала просити «допомогти» їй у такій делікатній справі саме Хека — то це, мовляв, для того, аби у Ліли був однокровний братик чи сестричка.

      Та якими б сміливими і скандальними не були витівки Кейт, за ними ховається добре й чуйне серце. Скажімо, Мосс завжди залюбки бере участь у благодійності. Проте нинішній доброчинний проект за її участю — особливий. Він запущений у пам'ять про одну з найкращих подруг Кейт, паризького модельного агента Саманту Арчер Файє, яка наприкінці 2004 року разом із шестимісячною донькою Рубі Роуз загинула під час страшного цунамі на Таїланді. Її чоловік Патріс, який тоді дивом вижив, організував благодійний фонд імені дружини, яка допомагає дітям-калікам з Таїланду та інших країн, котрі постраждали від стихійного лиха у Південно-Східній Азії. Саме для цього фонду Кейт Мосс знялася у великій серії фотографій відомих майстрів Мерта Атласа та Маркуса Піггота: на День матері у травні ці знімки продадуть на аукціоні, аби спрямувати виручені кошти у фонд Саманти Арчер Файє. «Сем була мені дуже близькою подругою, ми знали одна одну сто років, — розповідає Кейт. — Тому, природно, моє серце разом із її чоловіком Патрісом у цій благородній справі, і я залюбки беру участь у цьому проекті, аби допомогти нещасним дітям».