Coca-Cola запрошує

29.03.2006
Coca-Cola запрошує

Міккі Маус та Гуффі фотографуються біля Кубка FIFA в Євро-Дiснейленді, Париж, 20 березня 2006-го.

      Рівно 30 років тому, у 1976-му, в Лондоні Міжнародна федерація футболу (FIFA) та компанія Coca-Cola підписали договір, який став  найбільшим в історії спонсорським контрактом в галузі спорту. Згідно з договором, Coca-Cola інвестувала програму допомоги розвитку футболу у країнах третього світу та організацію нових змагань — світових першостей серед юнаків.

      Перший такий чемпіонат відбувся у 1977 році в Тунісі, і його головний приз — Кубок Coca-Cola — дістався тоді юнацькій збірній Радянського Союзу. Турніри, що проводились FIFA разом з Coca-Cola раз на два роки, відкрили світові чимало імен, серед яких i Дієго Марадонна. Від самого початку юнацькі чемпіонати світу проводили на різних континентах, на відміну від «дорослих» першостей, які на той час почергово приймали лише Європа та Південна Америка.

      І зараз, через десятиліття, Coca-Cola продовжує світ єднати футболом. Світовий тур футбольного Кубка FIFA з Coca-Cola напередодні мундіалю-2006 в Німеччині проходить через три десятки міст та країн на всіх континентах, втілюючи в життя нове гасло «Coca-Cola: спілкуйся мовою футболу!». Приємно, що з-поміж інших Кубок світу зможуть побачити на власні очі і кияни та гості столиці України. Це стало можливим завдяки  компанії «Кока-Кола Україна» — 1 квітня Кубок FIFA буде виставлений для загального доступу в Українському домі.