Володимир Кличко: Виграти нокаутом у «реваншиста» Бірда — для мене не головне

29.03.2006
Володимир Кличко: Виграти нокаутом у «реваншиста» Бірда — для мене не головне

      Кличко-старший, залишивши бокс восени минулого року, цієї весни намагався стати визначною фігурою у політичному житті України. Але його блок — «Пора»-ПРП — вочевидь, не набирає потрібної кількості голосів на виборах до Верховної Ради, а на виборах мера столиці славетний боксер хоч і випереджає Олександра Омельченка, але посяде максимум друге місце. Тож, схоже, Віталій задовольниться лише мандатом депутата Київської міської ради.

      Тим часом його молодший брат Володимир посилено тренується на іспанській Мальорці, готуючись до бою за титул чемпіона світу IBF у суперважкій категорії з американцем Крісом Бірдом. Цей поєдинок, нагадаємо, відбудеться 22 квітня в Мангеймі (Німеччина). У коментарі для офіційного сайту www.klichko.com Володимир розповів про деякі деталі підготовки:

      — Завершився перший етап, на якому основним була праця над фізично-функціональними кондиціями. Тепер відбувається, я б сказав, бойова підготовка, яку можна розбити на дві частини. У першій — розробка варіантів проведення двобою на підставі аналізу переглянутих поєдинків за участю мого суперника. У другій — спаринги, в яких і відпрацьовуються можливі варіанти розвитку бою. Також пробуємо різні комбінації та тактичні прийоми, які в залежності від результату у спарингах або розроблятимуться далі, або будуть відкинуті.

      — Що можете сказати про ваших спаринг-партнерів? Стиль шульги Кріса Бірда повторити досить важко...

      — Є багато співаків, які відмінно співають і голос яких повторити неможливо. Але ж існують і пародисти, здатні вдало імітувати голоси. Основне завдання спаринг-партнера полягає в тому, щоб максимально можливо повторити стиль Бірда. Переважно це боксери, з якими я вже проводив спаринги, але є й кілька нових хлопців, чиї імена до закінчення процесу підготовки я б не хотів називати.

      — Володимире, наскільки ви вже «вирахували» американця? І чи є у вас та у вашого тренера Емануеля Стюарда стратегічний план на майбутній бій?

      — Ми володiємо всією необхідною інформацією. Між мною та Емануелем існує повне розуміння найбільш сильних якостей Кріса Бірда, а також тих недоліків, які є в будь-якого боксера. Тепер головним є — нейтралізувати сильні сторони мого суперника та скористатися його помилками. Але те ж саме робить і команда американця. Той, хто краще виконає «домашню роботу», і має більше шансів на перемогу.

      Повторю ще раз: я буду готовим у двобої пройти повну дистанцію в 12 раундів, а якщо в мене з'явиться можливість закінчити бій достроково, я нею неодмінно скористаюся. Але виграти нокаутом — для мене не головне.

      — Кілька експертів висловили думку, нібито Бірд уже готовий до того, щоб, програвши Кличкові, одержати найбільший гонорар у своїй професійній кар'єрі та піти на «пенсію». Ваша думка з цього приводу?

      — Я вважаю, що це — до банальності помилкова думка. Кріс не наступатиме своєю ногою на власне горло. Він вийде на ринг, переслідуючи одну мету — взяти в мене реванш за поразку в жовтні 2000 року.