Як над озером Комо «качки» літали

23.03.2006
Як над озером Комо «качки» літали

Анджеліна Джолі і Бред Пітт.

      Найпомітніша останнім часом голлівудська парочка — Анджеліна Джолі та Бред Пітт — розчарувала тисячі італійців. Щоправда, самі закохані навіть не знали, що мешканці узбережжя італійського озера Комо, сотні туристів і понад двісті журналістів уже всі очі видивилися, очікуючи появи зіркового дуету в місті Черноббіо, одному з курортних центрів Комо. А винні в усьому писаки з місцевої газети «Корр'єре ді Комо», яка кілька тижнів тому з упевненістю повідомила про те, що 18-19 березня Джолі й Пітт обвінчаються в їхньому місті.

      Такі висновки газетярі зробили, базуючись на спостереженнях за віллою «оскарівського» лауреата Джорджа Клуні. Раніше в пресі неодноразово з'являлися чутки про те, що Клуні запросив своїх друзів Бреда й Анджеліну провести весільну церемонію в найближчому містечку, а гуляння з приводу події — у його маєтку. Відтоді папараці безперервно стежили за подіями в домі Джорджа й на початку березня чомусь зробили висновок, що там готуються до великого світського прийому — звісно, весілля (чомусь їм не спало на думку, що Клуні міг, приміром, просто «обмивати» свого першого «Оскара»).

      Після того як ця інформація потрапила до зарубіжних ЗМІ, до містечок Черноббіо та Лалліо почалося справжнє туристичне паломництво. Журналісти з усього світу від нічого робити в очікування події строчили статті про місцеві весільні звичаї. У результаті, звісно, ніякого весілля не сталося — Джолі й Пітт постійно наголошують на тому, що поки що одружуватися не збираються. Зате місцева туристична індустрія отримала просто грандіозні прибутки. За підрахунками італійської газети «Джорнале» — не менше мільйона євро за кілька днів.

      А потенційному подружжю справді зараз не до весілля. У Анджеліни тяжко хвора мати — пані Маршеліна Бертран страждає на рак. Вилікувати хворобу вже неможливо, адже метастази розповсюдилися на весь організм, тому єдине, чим зараз можна допомогти сердешній, — полегшувати страждання великими дозами знеболювального. Анджеліна, природно, дуже переживає й хоче бути поряд із матір'ю, тому постала перед дилемою: залишатися з рідною людиною до кінця чи виконати її останнє прохання. Річ у тім, що Маршеліна, яка народилася у Франції, дуже хоче, аби там же народжувала і її донька (нагадаємо, первісток актриси має з'явитися на світ приблизно у травні). Однак Енджі не хоче залишати Лос-Анджелес, де в госпіталі лежить її мати, навіть на кілька днів. А вирішувати треба якомога скоріше, адже лікарі вже й зараз радять кінозірці утриматися від авіаперельотів, а ще через тиждень-другий можуть і взагалі заборонити будь-які подорожі.