Застигла Шакіра

23.03.2006
Застигла Шакіра

Шакіра Мебарак достойна пам'ятника.

      Не так багато у світі людей, які ще за життя удостоюються пам'ятника. Такі клінічні випадки, як золоті статуї Туркменбаші, — це окрема категорія. Інша річ — той пам'ятник, який отримає незабаром улюблена всією Колумбією, Сполученими Штатами й значною частиною решти планети 29-річна співачка Шакіра.

      Вшанувати голосисту землячку п'ятиметровим монументом вирішила мерія міста Барранкулья, де народилася й до переїзду в Америку мешкала Шакіра Ізабель Мебарак Ріпол (таким є повне ім'я співачки). Як сказано у відповідній постанові міської влади, таким чином барранкульїнці намагаються продемонструвати бодай частинку своєї глибокої шани й любові до знаменитої співгородянки, яка прославляє і Колумбію, і Барранкулью по всьому світу, повідомляє сайт Делфі. Мешканці міста справді просто обожнюють Шакіру, тому зустріли постанову мерії оваціями.

      Сама ж зірка, дізнавшись про наміри поставити їй пам'ятник, приємно здивувалася й висловила сподівання, що ця статуя стане «провідним маяком» для всіх її шанувальників. «Я хочу, щоб люди пам'ятали: будь-хто може досягти своєї мети, якщо прагнутиме цього», — каже співачка, яка справді «зробила себе сама».

      Хтозна, чи це новина про пам'ятник додала їй упевненості в собі, чи просто «на підході» до 30-річного життєвого рубежу Шакіра переглянула деякі свої погляди, але днями прекрасна колумбійка заявила, що більше не буде «дуріти з приводу своєї зовнішності». І... звільнила весь штат своїх стилістів. Хоча раніше без п'яти-шести фахівців, які підбирали їй одяг, зачіску, макіяж тощо, буквально з дому не виходила — принаймні на гастролі тягала їх за собою всюди. Звісно, зовсім без допомоги перукарів-гримерів зірці не обійтися, але тепер Шакіра найматиме їх лише на короткий час, для конкретного концерту. «Я несподівано збагнула, що моє прагнення завжди виглядати бездоганно перетворюється на манію, — пояснює співачка. — А після того як візажисти перестали ходити за мною назирці й щомиті підрихтовувати мені грим, я відчула себе значно вільнішою».