Ще одна «Мумія»

22.03.2006
Ще одна «Мумія»

Рейчел Вейц.

      Спочатку була «Мумія». Належала вона єгипетському жерцю Імхотепу, і її несподівано потривожили шукачі скарбів. У 1999 році, коли стрічка вийшла на екрани, глядачам сподобалося: у фільмі вдало поєдналися пригоди, вражаючі спецефекти, бійки, гумор і жахи. Тож у 2001 році режисери вирішили повернути мумію на екрани: зловіщий жрець повстає з мертвих, а доля людства знову залежить від сімейки О'Конелл. Світ врятовано, але ідей у головах сценаристів ще є безліч. Тож чом би ще раз не воскресити якийсь кровожерливий труп?

         Власне, саме цим зараз і займається режисер двох попередніх частин Стівен Соммерс, який особисто долучився до роботи над сценарієм «Мумії-3». Події третьої стрічки відбуватимуться через 4-5 років після подій, описаних у попередньому фільмі. Подружжя О'Конелл, а також їхній син-підліток протистоятимуть новій мумії — цього разу китайського імператора, прах якого потривожила невгамовна сімейка науковців.

      Шанувальниць гарного мужчини Арнольда Вослу (він і зіграв злого, але дуже привабливого жерця Імхотепа) мусимо розчарувати: у новому фільмі, найімовірніше, повністю зміниться склад героїв. Правда, режисер страшенно хоче, щоб Евелін (Рейчел Вейц) та Ріка (Брендан Фрейзер) зіграли ті самі актори. Та ящо з Бренданом жодних проблем не буде, то з Рейчел вони цілком можуть виникнути. Адже актриса отримала цьогоріч «Оскара» за роль другого плану в фільмі «Відданий садівник». А «золотий чоловічок» автоматично додає і ціни, і гонору її володарці, яка тепер може відмовитися від участі в якомусь там пригодницькому екшені. Тож босам «Юнiверсал пiкчерз» доведеться неабияк постаратися, щоб спокусити актрису на участь у зйомках.

        Утім навіть грошима 35-річну Рейчел, яка відома нам також за фільмами «Ворог біля воріт» та «Константин: повелитель темряви», буде досить важко заманити у фільм. Адже в жовтні минулого року вона підписала серйозний контракт із «Барберрi», ставши новим обличчям парфумів цієї фірми. Є й ще одна, головна, перешкода для екстемальних зйомок: Рейчел наразі чекає дитину. Тож принаймні до пологів ганятися за «костомахами» китайського імператора вона точно не буде.