Сказав наркотикам «ні»

15.03.2006
Сказав наркотикам «ні»

Брюс Уїлліс.

      «Міцний горішок» Брюс Уїлліс ледве не спричинив міжнародний скандал. Щоправда, поки що ображена ним Колумбія в особі посла цієї країни у США Андреса Пастрани вимагає вибачень тільки від самого актора, а не від Сполучених Штатів. Але якщо Уїлліс не навчиться притримувати язика, то рано чи пізно може нарватися й на більш серйозні неприємності.

      А почалося все з того, що на прес-конференції з нагоди виходу на екрани нового фільму за його участю «16 кварталів» Брюс заявив: США повинні увійти в Колумбію й зробити все можливе, аби припинити торгівлю наркотиками. Звісно, колумбійські наркокарателі сумновідомі в усьому світі, але закликати до вторгнення в іншу державу — це вже занадто серйозно, тим паче для такої публічної і досить впливової особи, як знаменита на весь світ кінозірка. У результаті актор отримав від посла Колумбії гнівного листа з вимогами вибачитися й осудом його непродуманих висловлювань. Хоча пан Пастрана й сам на гостроту язика поскаржитися не може: у своєму посланні він відрубав, що якщо торгівля наркотиками і приносить комусь у його країні прибутки, то тільки через «невгамовний апетит» на цю продукцію у США та Європі. За словами дипломата, жодна країна у світі не зробила більше для припинення контрабанди наркотиків, ніж Колумбія. До слова, сам Андрес Пастрана як колишній президент цієї країни свого часу також неабияк постарався покласти край злочинному наркобізнесу. Сполучені Штати тоді допомогли цій боротьбі грантом на мільярд доларів.

      Пастрана запрошує Брюса Уїлліса відвідати Колумбію, аби особисто переконатися в тому, що його народ веде затяту боротьбу з наркомафією.