ЗИМОВІ ВИДИ

15.03.2006

Паралімпійські ігри

      У четвертий день Паралімпійських ігор у Турині українські біатлоністи зайняли весь п'єдестал пошани у гонці на 7,5 км серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату. Триразовою чемпіонкою стала українка Олена Юрковська, «срібло» та «бронза», відповідно, у Світлани Трифонової та Людмили Павленко.

      Відтак, маючи у своєму активі 4 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі, Україна очолила медальний залік Паралімпіади.

Біатлон

      Гонками переслідування завершився сьомий етап Кубка світу в словенській Поклюці. На дистанції 12,5 км серед чоловіків українець Руслан Лисенко, стартувавши з 39-ї позиції, фінішував на 16-й (один невлучний постріл). Кращим тут став норвежець Оле-Ейнар Бйорндален (3), одразу за ним приїхали Рафаель Пуаре (Франція, 1 промах, відставання лише 0,1 сек.) та Карл-Йохан Бергман (Швеція; 0, +1,2).

      Серед жінок, які змагалися на 10-кілометровій дистанції, наша олімпійська призерка Лілія Єфремова розпочала з 12-го місця, але припустилася аж п'яти промахів і фінішувала 23-ю; Оксана Хвостенко опинилася на 36-му рядку протоколу. А на п'єдесталі стояли француженка Сандрін Байї (1) та дві німкені — Каті Вільгельм (1) і Катрін Апель (0).

      Там же, у Поклюці, відбулася змішана естафета 4x6 км уже в рамках чемпіонату світу. Збірна України, за яку виступали Олена Петрова, Лілія Єфремова, Андрій Дериземля та Руслан Лисенко, посіла 9-те місце, відставши від переможця — другої команди Росії у складі Богалі, Чепікова, Малигіної й Круглова — більш ніж на 5 хвилин (наші спортсмени були покарані за промахи вісьмома (!) штрафними колами — по чотири в пасиві Єфремової та Лисенка). «Срібло» й «бронза» — у команд Норвегія-1 (Тйорхом, Ханеволд, Бергер, Бйорндален; +53,7) та Франції-1 (Баверель-Робер, Дефран, Беллі, Пуаре; +1.58,2).

Лижі

      У норвезькому Осло відбувся один з останніх етапів розіграшу Кубка світу цього сезону. Єдина українка, Валентина Шевченко, в гонці на 30 км вільним стилем посіла восьме місце. А призерками стали росіянка Чепалова, чешка Нойманова й німкеня Захенбахер.