«На безриб’ї й Рибка воротар,

15.03.2006
«На безриб’ї й Рибка воротар,

Минулих вихідних Олег Блохін отримав відзнаку «Кумир нації» в рамках програми «Людина року» за 2005 рік. На церемонії в Палаці «Україна» його приймали дуже тепло. (УНІАН.)

      Позавчора у Сімферополі в компанії президента ФФУ Григорія Суркіса побував головний тренер збірної України Олег Блохін. У спілкуванні з журналістами він видав деякі «новинки», що стосуються підготовки національної команди до фінальної частини чемпіонату світу та кваліфікаційних ігор Євро-2008. За інформацією прес-служби ФК «Таврія», Блохін поставив під сумнів появу в збірній на «мундіалі» новачків. Хоча не виключає, що новобранцями «синьо-жовтих» може стати хтось із голкіперів.

      «15 травня потрібно вже подавати заявочний список на чемпіонат світу, — каже наставник. — А збірна збереться тільки після 15-го. Як я можу включати футболіста в список, якщо навіть не знаю толком, що він із себе представляє? Тому на чемпіонат світу поїдуть хлопці, які пройшли зі мною відбірковий цикл, можливості яких мені добре знайомі. Хоча у футболі всяке трапляється. — Ось зараз у збірній серйозна є воротарська проблема. Травмувалися Шовковський і Старцев — а у ворота когось ставити потрібно. Так, є досвідчені Шутков і Рева, однак вони навіть за свої клуби не грають. З'явилися талановиті Шуст, Рибка, П'ятов, але ж це, пробачте менi, ще хлопчики, щоб довіряти їм ворота збірної. Хоча на безриб'ї, як говориться, і Рибка — воротар...»

      Оцінюючи жереб, який визначив календар для нашої команди на відбір до Євро-2008, Олег Блохін зазначив: «Коли ми намагалися утрясти календар без допомоги жереба, я був просто шокований хамською поведінкою головного тренера збірної Франції Раймона Доменека. Таке враження, що тільки він — головний тренер збірної, а всі інші з якогось колгоспу приїхали. Він нікого не хотів слухати! Тому ми наполягли на жеребкуванні календаря. А Бог — згори, він усе бачить...» Водночас, попри прийнятний для збірної України розклад ігор, Блохін цього разу не обіцяє виграти групу в кваліфікації на Євро. «Я б зараз не хотів говорити, з якого місця в групі ми потрапимо на першість Європи. Стоїть завдання — здобуття путівки на чемпіонат, і ми будемо його виконувати. Але зробити це буде дуже важко: все-таки в нашій групі — три учасники фінальної стадії чемпіонату світу».