Тимошенко проти «кухні», «памперсів»

15.03.2006
Тимошенко проти «кухні», «памперсів»

Юлія Тимошенко в ефірі.

 

      Позавчора у вечiрньому ефірі програми «Іду на ви» каналу «1+1» Юлія Тимошенко заявила, що знайде порозуміння з Президентом Віктором Ющенком за будь-яких обставин. Щоправда, ця фраза мала початок: «у разі мого повернення на пост Прем'єр-міністра України».

      «Мені дивно, чесно кажучи, коли кажуть — знайдуть взаєморозуміння, не знайдуть взаєморозуміння... Я вважаю, що ми не на кухні комунальній. Ми державу сьогодні маємо, яка потребує реформування. Ми сьогодні маємо зобов'язання перед людьми, — передає слова Юлії Тимошенко прес-служба БЮТ. — І тому — не кухня, а лише робота й об'єднання навколо національних інтересів та інтересів людей».

      Лідерка БЮТ додала, що для того, аби забезпечити в такому випадку нормальну співпрацю Прем'єра і Президента, потрібно мінімізувати вплив ядра НСНУ на Віктора Ющенка. Адже «Єхануров, Кінах, Руслана, які є членами першої п'ятірки партії «Наша Україна», насправді не формують політику цієї партії. Політику формують шість людей, які за кулісами вирішують усі питання. Це є Безсмертний, Порошенко, Червоненко, Жванія, Мартиненко і Третьяков».

      «Створювати коаліцію [після приходу до ВР] потрібно з силами, які поділяють головне бачення — глибоке серйозне реформування країни, а не компроміси з бандою, мафією і кланами. Така коаліція не потрібна», — заявила Тимошенко, знову навівши свою «дилему»: «От скажіть, із ким мені блокуватися, коли з одного боку — Янукович, а з іншого — Порошенко? У мене є тільки один вихід — брати 51 відсоток, і тоді все буде гаразд... Якщо ж мене зблокують з Порошенком і Жванією, Червоненком і Мартиненком, то я хочу подивитись, як легко буде навести порядок у країні. Я думаю, нелегко».

      Крім того, Тимошенко не подобається,  що влада «агітує стрічками на деревах» — краще б економічними й соціальними досягненнями. Про ці досягнення, тобто їх відсутність, і свої заслуги вона хоче говорити й дебатувати в ефірі центральних каналів. Але і Янукович як лідер Партії регіонів, і Єхануров як перший номер списку «Нашої України» не захотіли брати участь у дебатах із лідеркою БЮТ. Тимошенко ж знову запрошує й пропонує: «Якщо боїтеся по одному іти — йдіть удвох, беріть свої родини, кумів, сватів, команди. — Я кажу, хай не бояться, хай беруть памперси, ідуть у студію і дебатують абсолютно у відкритому режимі. І тоді люди побачать позицію кожного».

      Крім того, виявилося, що свій перший закордонний візит на посаді Прем'єр-міністра Ю. Т. здійснить не в Москву чи Вашингтон, а «в Туркменістан. А потім — в Іран. Туди, де знаходиться наша енергетична незалежність, яку просто здали, як непотріб, за останні буквально декілька місяців».

      А загалом, спілкуючись із журналістами у студії, Юлія Тимошенко на деякі гострі питання давала обтічні відповіді не по суті. Зокрема, на запитання, чому, якщо Тимошенко виступає проти другої державної мови, нинішні члени її команди Хмельницький і Баграєв подавали у ВР законопроект про підвищення статусу російської мови. Остаточна відповідь набридливим журналістам (після кількох спроб розповісти про мелодійність і велику вагу укрмови): «Я схожа на Баграєва? Спитайте їх».

      Юлія Володимирівна фактично не посміхалася й говорила важким хрипким голосом. Як видно, до кінця виборчої кампанії вона трохи «здала». Далися взнаки щоденні агітаційні переїзди між областями й тривалі виступи на морозі.

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>