ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

02.03.2006
Контрольні матчі

      «Металіст» — «Оболонь» — 2:0, «Металург» (З) — «Іртиш» (Росія) — 1:0 (Нагорняк), «Таврія» — «Хапоель» (Р-Л, Ізраїль) — 4:1, «Закарпаття» — «Нафтовик» (Охтирка) — 0:1.

* * *

      28 лютого й 1 березня — перший відведений у цьому році ФІФА термін для перевірки сил національних збірних. Більшість поєдинків відбулася вчора, а з матчів вівторка виділимо виграш дебютанта світових першостей — Тринідаду й Тобаго — у непоступливої Ісландії. Дублем за збірну з берегів Карибського моря відзначився колишній зірковий форвард «Манчестер юнайтед» Дуайт Йорк.

      Ісландія — Тринідад і Тобаго — 0:2, Японія — Боснія і Герцеговина — 2:2, Кіпр — Словенія — 0:1, Фінляндія — Казахстан — 0:0, Румунія — Вірменія — 2:0, Греція — Білорусь — 1:0 (Самарас, 15).

Відновлення

      Основний воротар київського «Динамо» й збірної України Олександр Шовковський, який серйозно травмував плече у товариському матчі на початку року, відновлюється швидше, ніж очікувалося. Тренер голкіперів «Динамо» Михайло Михайлов повідомив, що Сашко вже бігає й займається на велотренажері, а за тиждень почне працювати з м'ячем. Цілком можливо, що 31-річний воротар стане до тренувань в основній групі вже наприкінці березня, а не на початку травня, як прогнозувалося раніше.

Призначення

      Президент Російського футбольного союзу Віталій Мутко повідомив гравцям національної команди, що новим головним тренером збірної буде голландець Гус Хіддінк. Наставник ПСВ із Ейндховена відомий своєю вдалою роботою із збірними Південної Кореї й Австралії. Хіддінк став першим іноземним тренером в історії збірної Росії.

Заміна

      В одному з найтитулованіших клубів світу — мадридському «Реалі» — відбулася зміна президента. Після недільної поразки «королів» у чемпіонаті Іспанії Флорентіно Перес подав у відставку, заявивши, що клубу потрібен новий підхід у керівництві. Наступником Переса, котрий очолював клуб з 2000 року, став 58-річний Фернандо Мартін. Він керуватиме «королями» до 2008 року.