Багатенький Редкліфф

25.02.2006
Багатенький Редкліфф

Денiел Редклiфф.

      16-річних хлопців, які будь-якої миті запросто можуть викласти з кишені півсотні тисяч доларів, у світі небагато. Ох і пощастило ж колись звичайному англійському школяреві, а тепер — відомій на весь світ кінозірці Деніелу Редкліффу, що він до них належить! А все завдяки ролі Гаррі Поттера, після якої мільйони (та що там — мільярди) малих і великих шанувальників юного чарівника із книжок Джоан Роулінг інакше як в образі Редкліффа свого казкового улюбленця й не уявляють. Не дивно, що Деніел відчуває вдячність до «мами» свого книжкового прототипу. Тому й придбав на благодійному аукціоні малюнок письменниці Роулінг аж за 30 тисяч фунтів стерлінгів (в американському еквіваленті це понад 50 тисяч доларів).

      Хоча, звісно, основною метою багатенького Редкліффа була все-таки благодійність — усі кошти, виручені на аукціоні, пiдуть бібліотекам Африки. Та й малюнок, зрештою,  для Денiела небайдужий — як повідомляє Бі-Бі-Сі, на ньому зображене генеалогічне дерево сім'ї Блеків. Останнім прямим нащадком якої є Сіріус Блек — хрещений батько Гаррі (його роль у фільмі «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» виконує Гері Олдмен, який, утім, у наступній серії вже не гратиме).

      «За компанію» Деніел придбав іще два лоти, виставлені на торги письменником Iєном Бенксом і драматургом Томом Стоппардом — до речі, значно дешевші за малюнок Джоан (за обидва актор заплатив 4 тисячі 850 фунтів). «Тепер ніхто не зможе стверджувати, що Деніел не любить читати, — потішилася мати Редкліффа, яка представляла свого сина на аукціоні й від його імені робила ставки. — Адже він прочитав не тільки першу (!) книжку про Гаррі Поттера, а й читає Бенкса і Стоппарда!».