Кар-вай каже — заспівай!

16.02.2006
Кар-вай каже — заспівай!

Нора Джонс.

      Популярна американська джазова виконавиця Нора Джонс дебютує на великому екрані. Як повідомляє сайт Music.com.ua, співачці запропонували роль у новому фільмі знаменитого режисера Вонга Кар-вая. Картина гонконгівського метра, яка одержала робочу назву My Blueberry Nіghts (ідеться про ягоду, яка українською мовою зветься лохина), стане першим англомовним фільмом Кар-вая. Це при тому, що він — володар «Золотої пальмової гілки» Канна за фільми «Щасливі разом» (1997) та «Любовний настрій» (2000).

      Тематику нового фільму поки що тримають у таємниці. Вонг Кар-вай відомий тим, що воліє знімати свої стрічки без заздалегідь затвердженого сценарію. Так само має бути й цього разу, з Норою Джонс. На даний момент вона — єдина актриса, точно затверджена на роль у новому фільмі. Не відомо також, чи пролунає у «Моїх лохинових ночах» музика Нори. А це було б незайве, адже виконавиця вона справді класна, дочка знаменитого індійського гитариста Раві Шанкара і власниця восьми премій «Греммі».

      До речі, щодо Кар-вая, то зйомки останнього на сьогодні кінопроекту «Леді з Шанхая», на головну роль у якому ангажована Ніколь Кідман, відкладені через відсутність підходящої кандидатури на головну чоловічу роль.