Щось із пам'яттю Кейт стало...

16.02.2006
Щось із пам'яттю Кейт стало...

Кейт Мосс: зіркова, але не щаслива.

      Кейт Мосс залишається в полі зору світових ЗМІ як живий приклад того, що буває, якщо прив'язатися до наркотиків, з людьми взагалі й топ-моделями зокрема. Від цього здоров'я фізичне і психічне страждає в будь-кого. А якщо ти знаменита особа, то про твої ганджі знатиме весь світ.

      Після того як багатостраждальна Кейт виписалася з клініки, де вона проходила лікування від кокаїнової залежності, популярній супермоделі дуже важко повернутися у звичну робочу колію. Ось і днями її забрали до лікарні, щойно Мосс зійшла з трапа літака в лондонському аеропорту «Хітроу». А ще бульварній пресі стало відомо про... провали в пам'яті Кейт. Принаймні про це оповідають джерела в одній із неврологічних клінік Лондона, де пані Мосс лікується. Забудькуватість дає про себе знати ледь не щодня, причому якщо раніше це було приводом для жартів, то останнім часом подібні симптоми почастішали. І це стало серйозним приводом для занепокоєння. Ще б пак: виходячи з дому у справах, 31-річна жінка іноді начисто забуває, куди збиралася йти.

      Утім на популярності Кейт Мосс це поки що не позначається. Навіть навпаки, колеги по шоу-бізу хочуть її підтримати у скрутній ситуації. Багато знаменитостей не проти отримати в Кейт кілька уроків дефіле (серед таких виявилася і Вікторія Бекхем). А інший англієць, відомий своїми дивацтвами, скульптор Марк Куїнн, вирішив обезсмертити скандально відому співвітчизницю в бронзі: він ліпить Мосс як сучасну Афродіту, богиню кохання. Як повідомляє газета «Гардіан», ця скульптура буде представлена на виставці в Гронінгені (Голландія) вже до кінця лютого. Ще чотири статуї, виліплені з образу Кейт, Куїнн закінчить до 2007 року. Митець зобразить модель у складних, скривлених позах, оскільки, на його думку, це відповідає тому , як «суспільство тисне на Кейт Мосс і маніпулює нею».