«Відморожений» Кравітц

15.02.2006
«Відморожений» Кравітц

Ленні Кравітц.

      Американський рокер, композитор і донжуан (до речі, однією з жертв його чарів стала й «оскарівська» лауреатка Ніколь Кідман; втім роман із нею вже в минулому) Ленні Кравітц незабаром стане ще й актором. Рок-співак збирається зіграти головну роль у фільмі Лі Деніелса Iced (що за бажання можна перекласти і як «Укритий льодом», і як «Відморожений»).

      За сценарієм (основою для якого став однойменний роман Рея Шелла), Кравітц перевтілиться у музиканта, який із досить успішної людини перетворився на наркомана і через пристрасть до цієї гидоти опустився на саме дно суспільства. Для Ленні це буде перший досвід роботи у «справжньому» кіно — досі він знімався у кількох епізодичних ролях у телесеріалах. Звісно, кінематограф рокеру теж не чужий, адже Кравітц написав музику не до одного фільму (зокрема, до другої «серії» пригод агента Остіна Пауерса, стрічки «Бар «Брудний койот» тощо). Однак велика роль, та ще й головна, — це вам не жарти. Втім режисер фільму переконаний, що саме у Ленні зіграти «відмороженого» наркомана вийде краще, ніж у будь-кого іншого. На щастя, музикант сприймає це не як образу, а як комплімент його вродженому акторському таланту.

      А Деніелс має знати, що каже. Адже він, на відміну від свого протеже, у кіно не новачок. Щоправда, до 2005 року Лі займався продюсуванням (серед його здобутків, зокрема, фільм «Бал монстрів», який у 2002-му був відзначений «Оскаром»). Режисерський же дебют Деніелса відбувся минулого року з фільмом «Тіньовий боксер» (Shadowboxer).