Призи олімпійцям і неолімпійцям

03.02.2006

      Днями Президент НОК України Сергій Бубка разом з міністром у справах сім'ї, молоді та спорту Юрієм Павленком нагородили переможців п'ятого Всеукраїнського конкурсу «Україна олімпійська».

      Кращим спортсменом грудня минулого року НОК назвав плавця Олега Лісогора, котрий назбирав купу медалей на чемпіонаті Європи й на етапах Кубка світу. Броварчанин — другий володар «місячного» трофею від НОК. Нагадаємо, що першим переможцем у конкурсі на звання кращого спортсмена місяця у листопаді став боксер Ісмаїл Сілах.

      Кращою газетою року журі визнало «Спортивну газету», журналом — «Олімпійську арену», спортивною телепрограмою — «Новини спорту» на 11-му каналі Дніпропетровська. Серед радіопрограм переміг луганський «Овертайм», а кращим електронним виданням визнано інтернет-сайт «Наш спорт».

* * *

      А минулого тижня в Києві вшанували видатних спортсменів — представників неолімпійських видів спорту. Організатором акції став Спортивний комітет України — нещодавно створена Спілка всеукраїнських федерацій з видів спорту, що не входять до програми олімпіад. Кращими в номінації «Спортсмен-зірка» були названі дворазова чемпіонка світу зі скелелазіння Олена Репко, дворазовий чемпіон світу з боротьби сумо Віталій Тихенко та чемпіон Європи з мотокросу Роман Морозов. «Зірковою парою» стали чемпіони Європи зі спортивного танцю минулого року Дмитро Влох та Ольга Урумова, командою-зіркою — акробатична четвірка чемпіонів Всесвітніх ігор Олександр і Андрій Бондаренки, Владислав Глущенко, Андрій Перунов. 16-річну чемпіонку Європи з шахів Катерину Лагно назвали найяскравішою «Юною зіркою».

      У номінації «Тренер-зірка» журі відзначило тріо тренерів — збірної України зі спортивної акробатики Леоніда Голяка, збірної з кікбоксингу Миколу Хаджіогло та збірної з підводного плавання Євгена Яковлева. За організаторські здібності Спортивний комітет нагородив президентів Федерації сумо Сергія Коробка, кікбоксингу — Павла Орла та президента федерації перетягування канатів, патрона наших богатирів Володимира Кибу.