ХРОНІКА

02.02.2006
Вітрильний спорт

      Чемпіони світу в класі «49er» українці Родіон Лука й Георгій Леончук посіли третє місце на змаганнях у Флориді — першому офіційному старті 2006 року. Попереду срібних призерів Олімпіади-2004 фінішували італійський та британський екіпажі.

Фехтування

      У Тунісі відбувся етап Кубка світу серед шаблістів. Бронзовий призер Олімпійських ігор-2004 українець Владислав Третяк в Африці поділив третє місце з французом Лопесом. Перші два посіли Пійє (Франція) і білорус Лапкес.

Хокей

      Результати матчів НХЛ за вівторок: «Айлендерз» — «Вашингтон» — 5:3 (Житник («А») — 26 хв., 0+0, корисн. «+1», 3 кидки), «Атланта» — «Баффало» — 2:5, «Монреаль» — «Кароліна» — 2:8, «Колорадо» — «Міннесота» — 3:2, «Фінікс» — «Ванкувер» — 4:7, «Тампа-Бей» — «Торонто» — 3:2 (по бул.).

      У середу вранці за нашим часом у найсильнішій лізі світу зустрілися команди двох українських нападаючих. І «Тампа-Бей», і «Торонто» ведуть боротьбу за місце в «плей-оф». Долю поєдинку на користь «Блискавок» вирішив буліт у виконанні Венсана Лекавальє. Руслан Федотенко із «Тампи» на останній секунді першого періоду зробив свій восьмий гольовий пас у сезоні, допомігши відзначитися Бреду Річардсу. За 18 з половиною хвилин на майданчику Федот завдав двох кидків по воротах Еда Белфора. Два кидки у «рамку» Шона Бурка — на рахунку Олексія Понікаровського з «Торонто». Він відіграв у складі «Кленових» 16 хвилин і одного разу «відсидів» малий штраф за затримку суперника ключкою.

Футбол

      Перші матчі 24-го туру англійської прем'єр-ліги: «Сандерленд» — «Міддлсбро» — 0:3 (Погатец, 19; Парнебі, 31; Хассельбайнк, 71), «Чарльтон» — «Вест Бромвіч» — 0:0, «Фулхем» — «Тоттенхем» — 1:0 (Боканегра, 90; вилучення: Доусон, 72 («Т»)), «Уїган» — «Евертон» — 1:1 (Шарнер, 45 — Томпсон, 9 (у свої ворота); вилучення: Робертс, 83 — Фергюсон, 80).

* * *

      «Вест Бромвіч Альбіон», який бореться за виживання у прем'єр-лізі, пропонував київському «Динамо» два мільйони євро за узбецького нападаючого Максима Шацьких, але президент Ігор Суркіс відповів англійцям відмовою.

* * *

      Болгарський півзахисник київського «Динамо» Георгій Пеєв заявив, що він на правах оренди до кінця нинішнього чемпіонату України виступатиме за дніпропетровський «Дніпро».

* * *

      Кубок Італії. Чвертьфінал. Матч-відповідь: «Палермо» — «Мілан» — 3:0 (Гонсалес, 10, 49; Караччоло, 18; перша зустріч — 0:1). Андрій Шевченко участі у провальній грі не брав.

* * *

      Кубок африканських націй. Група D: Нігерія — Сенегал — 2:1 (Мартінс, 79, 88 — Камара, 58), Гана — Зімбабве — 1:2.

      Підсумкове становище: Нігерія — 9, Сенегал — 3, Гана — 3, Зімбабве — 3.

      У чвертьфіналах зіграють: Гвінея — Сенегал, Нігерія — Туніс.

* * *

      Контрольні матчі: «Металург» (З) — «Харків» — 2:1, «Волинь» — «Беласіца» (Болгарія) — 0:1, «Таврія» — «Інтер» (Азербайджан) — 3:2, «Дніпро» — «Партизан» (Сербія і Чорногорія) — 1:1.