Медальна репетиція

21.01.2006
Медальна репетиція

Чемпiонка Європи — Iрина Слуцька. (РЕЙТЕР.)

      Чемпіонат Європи, що проходить цього тижня у Ліоні, для спортсменів Старого світу є генеральною репетицією Олімпійських ігор. У четвер розіграли вже другий комплект нагород, і знову на вищу сходинку п'єдесталу піднялася представниця Росії — Ірина Слуцька, яка виграла і коротку, і довільну програми. «Срібло» виборола ще одна росіянка, Олена Соколова, бронзова медаль — в активі італійки Кароліни Костер. Єдина українка, 16-річна Катерина Пройда з Дніпропетровська, посіла в Ліоні 22-ге місце, цілком логічне як для дебютантки та вчорашньої юніорки. Нагадаємо, що найкраща наша фігуристка Олена Ляшенко не брала участi в змаганнях через невелике ушкодження, але до Олімпіади киянка має підійти у всеозброєнні.

      Головною ж медальною надією України в Турині буде танцювальний дует Олени Грушиної й Руслана Гончарова. Позавчора в їхньому виді програми учасники демонстрували оригінальний танець. Четверговий виступ одеситів був оцінений суддями як третій за якістю (дався взнаки суб'єктивізм арбітрів), внаслідок чого Руслан та Олена в загальному заліку опустилися з першого рядка протоколу на другий. А міні-успіх позавчора святкували визнані лідери танцю на льоду — росіяни Тетяна Навка й Роман Костомаров; відтак вони піднялися з третього місця на перше. Другою позавчора стала французька пара Ізабель Делобель та Олів'є Шонфельдер. Після двох танців вони — на четвертій позиції, третіми йдуть литовці Маргарита Дроб'язко й Повілас Ванагас.

      Учора ввечері танцюристи демонстрували довільну програму, яка й визначила підсумковий розподіл місць. Навряд чи український дует випав із числа призерів. Інтрига ж полягала в тому, чи зуміли наші фігуристи завадити росіянам здобути третє поспіль «золото» європейської першості.