Золото, що блищить... стильно

20.01.2006
Золото, що блищить... стильно

Джина Девiс iз чоловiком. (РЕЙТЕР.)

      Поки кінокритики діляться враженнями від «внутрішнього» наповнення «Золотого глобуса», дискутуючи про те, чи варті були нагород одні переможці й чому обійшли інших, знавці моди жваво обговорюють «картинку», себто зовнішній вигляд зірок, які пізно увечері 16 січня за лос-анджелеським часом сяяли на церемонії вручення однієї з найпрестижніших нагород у галузі кіно.

      Як не дивно, приводів для критики цього разу майже не було — більшість знаменитостей у своїх розкішних туалетах виглядали бездоганно. Кпини на свою адресу почула хіба що Памела Андерсон у білій сукні з аномально великим чорним коміром, та ще Ніколетт Шерідан критики висміяли за «декольте до пупа». Натомість чарівна Шарліз Терон, хоч  програла боротьбу за «Глобус» як найкраща актриса Фелісіті Хаффман, у своїй майже невагомій і дуже елегантній чорній сукні отримала від знавців бурхливі оплески й чергові компліменти своїй стильності.

      Загалом же більшість дам були у білому, як та сама Фелісіті Хаффман, котра одягла миле плаття а ля сарафан, що їй дуже личило, або кольоровому вбранні. Найкраща актриса комедійного фільму у 2005 році Різ Уїзерспун вибрала для церемонії кремову сукню з пишною спідницею (яка, між іншим, досить повнила актрису) й розшитим золотом ліфом, а Кейра Найтлі, яка програла Різ в одній із нею номінації, зупинилася на сніжно-білій від Valentino. У ніжному платті кольору слонової кістки від Balenciaga була й «дуже вагітна» Гвінет Пелтроу, а «трохи менш» вагітна Рейчел Вейц визнана найкращою виконавицею ролі другого плану, виблискувала довгою золотою сукнею від Donna Karan.

      Кейт Бекінсейл, побрязкуючи смарагдовими сережками, походжала в білому вбранні пошиття дому Christian Dior. А от повногруда краля Скарлетт Йоханссон надала перевагу завжди актуальному червоному — на вечірніх сукнях цього кольору ніхто не знається краще від Valentino, тож у виборі дизайнера Скарлетт не помилилася. Прихильницею червоної гами показала себе й лауреатка «Золотого глобуса» за найкращу жіночу роль у телевізійному жанрі Джина Девіс, чию фігуру звабливо облягала сукня від Escada з оздобленим намистинами бюстьє.

      Після того, як модні критики кілька разів ущент розкритикували парочку заходів такого штибу, назвавши їх «воронячим бенкетом» (більшість знаменитих панянок з'явилися тоді в чорному), прийти на церемонію вручення «Золотого глобуса» в туалетах цього класичного кольору наважилися переважно ті зірки, які вважаються «іконами стилю». Окрім Шарліз Терон, до їхньої когорти належать Сара Джессіка Паркер, яка чарувала публіку (і при цьому не зводила закоханого погляду зі свого чоловіка Метью Бродеріка) відвертою сукнею від Rochas, та Рене Зеллвегер — вона постала перед фотографами в асиметричному шовковому платті від Carolina Herrera. Мила й напрочуд тендітна зі своєю коротенькою стрижкою Наталі Портман з'явилася на церемонії у чорній сукні від Chanel у стилі Одрі Хепберн і була напрочуд схожа на цю знамениту кінозірку.

      Що ж до чоловіків, то вони нічим екстравагантним не вразили. Більшість гостей сильної статі обрали для цієї нагоди традиційні строгі костюми, іноді — з легким відтінком «вишуканої простоти». Не зрадив своєму принципу виділятися тільки Джонні Депп, хоча й не викидав коників на кшталт минулого вручення «Глобусів», коли з'явився у ковбойському капелюсі й подертих штанях: цього разу улюбленець жіноцтва всього світу вбрався у досить «пристойний» чорний костюм, відтінивши його тільки ультраяскравою червоною сорочкою.