Він знову супер!

19.01.2006
Він знову супер!

Але й Брендон Рут у цій ролі непогано виглядає...

      Супермен повертається! І то не у вигляді мультиків чи серіалів, як це було досі, а цілком «солідним» повнометражним фільмом. Як повідомляє газета «Лос-Анджелес таймз», прем'єра довгоочікуваного продовження одного з найпопулярніших фільмів минулого сторіччя призначена на 30 червня. Щоправда, порівняно зі знаменитою версією 1978 року (де в головній ролі, уже, на жаль, покійний, Крістофер Рів), у новому фільмі на шанувальників Супермена чекає чимало несподіванок — іноді навіть не дуже приємних. Наприклад, вельми розчаровує той факт, що поки головного героя носило десь у позаземних просторах, його кохана Лойс Лейн... вийшла заміж. На додачу до цього лиха красень у синьо-червоному костюмі, повертаючись на Землю, виявляє, що головний злочинець планети Лекс Лютор виходить на волю з в'язниці. Словом, Суперменові доведеться чимало попрацювати й пометушитися між найглибшими западинами океану й найдальшими просторами Всесвіту, аби врятувати людство від чергових витівок зла.

      Зйомки стрічки проходили в Австралії в обстановці суворої секретності — навіть найспритнішим папараці не вдалося толком розвідати, що ж там відбувається на знімальному майданчику. Про подробиці режисер стрічки Брайан Сінгер (відомий за проектом «Люди-ікс») не хоче розповідати й тепер — мовляв, дочекайтеся літа, самі все побачите. Єдине, що вдалося видушити з режисера журналістам — це запевнення, що Супермен залишився таким самим, як і раніше. А «родзинка» фільму з 200-мільйонним бюджетом, за словами Сінгера, полягає в тому, що при цьому дуже змінився сам світ...

      Цього разу в ролі «подвійного» головного героя (Супермена і його альтер-его, журналіста Кларка Кента), знявся молодий актор Брендон Рут. Зловісного Лекса Лютора зіграв Кевін Спейсі, а Лойс Лейн тепер постане в образі Кейт Босуорт.

      До речі, цей фільм міг вийти на екрани років із десять тому, однак зйомки все відкладалися й відкладалися. У результаті режисерами фільму могли стати Тім Бертон, Вольфганг Петерсен та Олівер Стоун, нагоду стати Суперменом втратили кілька відомих акторів, зокрема й Ніколас Кейдж, його кохану ледве не зіграла Скарлетт Йоханссон, а на роль Лютора кіностудія «Уорнер бразерз» розглядала Джонні Деппа й Ентоні Хопкінса.