ЗИМОВІ ВИДИ

11.01.2006

Фристайл

      Нагадали про себе українські представники фристайлу, з якими ми пов'язуємо деякі надії на високі результати на Олімпійських іграх у Турині. 24-річна Тетяна Козаченко досягла найбільшого успіху в своїй кар'єрі, ставши бронзовим призером на етапі Кубка світу в канадському Монт-Габрелі. Нашу спортсменку випередили лише дві представниці Швейцарії. Надія Діденко й Ольга Волкова показали тут, відповідно, 16-й і 18-й результати.

      У чоловіків найкраще з наших виступив Енвер Аблаєв — 11-те місце. 17-річний Олександр Абраменко та 27-річний Станіслав Кравчук опинилися на 18-й і 22-й позиціях.

Лижі

      Минулих вихідних в естонському містечку Отепя відбувся черговий етап Кубка світу. Україну тут представляла лише Валентина Шевченко, яка на дистанції 10 км класичним ходом показала високий результат — п'яте місце. Час броварчанки (27 хв. 43,3 сек.) лише однією десятою секунди поступається показникові лідера Кубка світу двох останніх сезонів — норвежки Маріт Бйорген. А трійку призерів склали 40-річна (!) норвежка Хільде Педерсен, естонка Крістіна Шмігун і молода полячка Юстіна Ковальчик.

      У загальному заліку попереду Бйорген (585 очок), Юлія Чепалова (Росія, 460), Клаудіа Кюнцель (Німеччина, 408), Бекі Скотт (Канада, 360), Педерсен (338). Шевченко — на 18-й позиції зі 161 балом.

Біатлон

      На четвертому етапі Кубка світу в німецькому Оберхофі українські біатлоністи свої успіхи не примножили. Пояснюється це програмою підготовки наших спортсменів до Олімпіади, за якою на перший старт нового року вийшли переважно резервісти. У жіночій естафеті 4х6 км сумчанки Валентина й Вікторія Семеренки, Ірина Тананайко та Ніна Лемеш стали лише 11-ми, програвши переможцям, француженкам, 7 хвилин.

      Один із лідерів чоловічої збірної Андрій Дериземля спробував свої сили у спринті на 10 км. Вразивши всі десять мішеней, він, однак, фінішував лише 28-м, поступившись навіть Роману Примі (27-й час, один промах). У жіночому спринті (7,5 км) найкращою серед українок була Ірина Тананайко — 41-й результат, і це при стовідсотково влучній стрільбі.

      У жіночій гонці із масовим стартом на 12,5 км бронзовий призер попереднього етапу Кубка світу Лілія Єфремова знову могла нас порадувати. Але на останньому вогневому рубежі припустилася аж чотирьох промахів (до цього на трьох — лише одне «молоко»), як підсумок — 24-та позиція.