Дорослу донечку — під ялиночку

06.01.2006
Дорослу донечку — під ялиночку

Президент Словенії Янез Дрновшек.

      Діти, народжені поза шлюбом, знаходять своїх батьків через чверть століття не лише в бразильських серіалах, а й у... європейській політиці. Так, на Новий рік президент Словенії Янез Дрновшек уперше зустрівся зі своєю 24-річною донькою, про існування якої він раніше й не здогадувався. Глава держави на півдні Альп провів із дочкою Різдвяні свята та зустрів прихід 2006 року.

      Цю сенсаційну заяву Дрновшек зробив 2 січня в інтерв'ю словенському телеканалу POP TV. «Нарешті святий Миколай і мені щось приніс», — пожартував президент. Його донька Нана Форту є студенткою і вивчає вокал та композицію в Дрездені (Німеччина).

      56-річний Дрновшек дуже рідко відкриває подробиці свого приватного життя. Упродовж останніх 15 років він є публічним політиком, але про пана Янеза відомо хіба що те, що вільний час він проводить на прогулянках із собакою. До останнього часу було відомо, що Дрновшек розлучений і має з попереднього шлюбу 30-річного сина Ясу.

      Словенські ЗМІ після зізнання президента розкопали, що Ян став батьком Нани тоді, коли працював у будівельній фірмі в місті Загор'є-об-Саві. Але ім'я матері при цьому встановити не зміг ніхто.

      Колишній будівельник та любитель позашлюбних романів зробив блискучу політичну кар'єру. В 1991 році, через кілька місяців після здобуття Словенією незалежності, він став прем'єр-міністром. У наступні роки ще тричі призначався главою уряду, а 2002 року переміг на президентських виборах.