ХРОНІКА

06.01.2006
Теніс

      На турнірі в новозеландському Окленді 20-річна киянка Марія Коритцева разом із росіянкою Воскобоєвою в парному розряді припинили боротьбу в другому колі, поступившись третій «сіяній» парі Среботнік (Словенія)/Асаго (Японія) — 1:6, 6:2, 1:6.

* * *

      25-річна швейцарська тенісистка Мартіна Хінгіс тріумфально повертається на корт. Нагадаємо, тривалий час уродженка словацького міста Кошице була першою ракеткою світу, однак через травму вирішила дуже рано «зав’язати» зi спортом. Утім, скучивши за грою й відновившись, наприкінці минулого року вона знову зіграла у професійному турнірі, щоправда, програла в першому ж колі. Нині Хінгіс здобула дві перемоги у двох сетах на змаганнях в австралійському Голд Кості й пробилася таким чином до півфіналу.

* * *

      Чотириразовий переможець відкритого чемпіонату Австралії Андре Агассі не виступить на черговому турнірі серії «Великого шолома», що стартує за десять днів у Мельбурні. Причиною відмови 35-річної американської зірки, для якої 2006 рік, скоріше за все, буде останнім у великому спорті, стала травма гомілки.

Олімпізм

      Римсько-католицька церква не вважає Олімпійські ігри в Італії важливою громадською подією. Кардинал Полетто заявив, що церква не має наміру виставляти на загальний огляд відому Туринську плащаницю — одну з головних християнських святинь. Плащаницю не покажуть як виняток навіть нікому зі світових лідерів, котрі відвідають столицю ХХ зимової Олімпіади.

* * *

      Як завжди останнім часом, під час проведення великих спортивних стартів особлива увага приділяється заходам безпеки. Крім того, цього року Олімпійські ігри збігаються в Італії з проведенням виборчої кампанії, тому карабінери будуть особливо уважні на варті громадського порядку. Міністр внутрішніх справ апеннінської республіки Джузеппе Пізану повідомив, що його відомство виділить дев’ять тисяч поліцейських для запобігання можливій терористичній атаці.