Кулемет від Луценка,

05.01.2006
Кулемет від Луценка,

(Iвана ЛЕОНОВА.)

      Зустріч зі студентами Сумського державного університету стала складовою робочої програми нещодавнього перебування міліцейського міністра в Сумах. Основною ж метою Юрія Луценка було підбиття підсумків діяльності сумської міліції. Він розповів, що невдоволений роботою відділу з боротьби з наркотиками, ДАІ, Лебединського райвідділу та Сумського міського відділу.

      Виклав головний міліціонер і свою думку щодо справи Володимира Щербаня. Він вважає, що вона матиме завершення, але процес триватиме довго. Ділом честі для депутатів обласної ради є надання можливості правоохоронним органам працювати за даною справою.

      Щодо боротьби з корупцією та хабарництвом, то Юрій Луценко впевнений, що Кощій Безсмерний житиме доти, доки існують Іванки-дурники. Себто поки ми будемо створювати умови для зловживань, вони й існуватимуть. Аби ж боротьба з корупцією була успішнішою, закон повинен надати право працівникам  МВС порушувати та вести  кримінальні справи за даним звинуваченням. Зараз право таке має лише прокуратура. Що ж до корупції в самій міліції, то Юрій Луценко зауважив: «Дехто сміявся, коли я оголосив двомісячник боротьби з хабарництвом. Але він дав свої позитивні результати. І я тут, у Сумах, оголошую, що продовжую цю акцію ще на січень-лютий».

      Зі студентами міністр спілкувався, як з товаришами по боротьбі. Закликав не розслаблятися і не вірити тим, хто поливає брудом події річної давності, здобутки Помаранчевої революції. «Це був кращий момент у нашому житті. Хай не все збулося, але тим, що досягнуто, ми завжди будемо пишатися». Для Юрія Луценка, сказав він, Помаранчева революція почалася з наметів акції «Україна без Кучми». Для сумських студентів, вважає він, вона почалася з наметів студентського спротиву та походу на Київ.

      Відтак  подарував революційному університету символ революції — кулемет. Щоправда, не бойовий. Коли його викотили на сцену, зала вибухнула оплесками. А Юрій Луценко наголосив, що це —нагадування для всіх сумських студентів про те, що революція не закінчується. Майдани не закриті, виголосив Луценко, але вона має відбуватися не лише на майданах, а в душах людей. І кожному варто почати таку революцію з себе. Хоча б з того, що не давати хабарів, не брати хабарів, не брехати і не дозволяти брехати іншим.

 

СКАЗАНО!

Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ:

      «Крутушкіна для мене є не жінкою, а підозрюваною у скоєнні тяжких злочинів, при цьому не одного. Фактично вона була, згідно з нашими матеріалами, організатором фальсифікації виборів на Сумщині. Таким чином, вона робила найжахливіше — крала майбутнє. Це дозволяє притягувати депутата Сумської міської ради до відповідальності. Про стать і здоров'я треба думати, коли йдеш на порушення законів, а Конституція передбачає рівні права для всіх, незалежно від національності, статі, віросповідання тощо.

      ...У мене душа на місці, коли я знаю, що колишній міський голова Сум і помічник Щербаня Володимир Омельченко перебуває під вартою. Думаю, що і його покарання буде не умовним».

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>