У «Динамо» міліції стане більше

29.12.2005

      Під час інтернет-конференції з відвідувачами сайту «Українська правда» міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відповідав на запитання, у тому числі — й щодо «спортивної» власності МВС. Зокрема, глава правоохоронного відомства розповів, що досяг принципової згоди президента київського ФК «Динамо» Ігоря Суркіса на передачу МВС суттєвої частки акцій клубу.

      «Розмова з громадянином Суркісом відбулася просто на сцені конференц-залу «Динамо». Треба віддати належне, він усвідомлює неприродність ситуації, коли МВС володіє одним відсотком акцій клубу, а приватна сторона має решту. Причому перший внесок нових власників був [здійснений] у вигляді восьми авто «Міцубісі», що вже були в користуванні, тоді як частку МВС становили стадіон, тренувальна база, басейн тощо», — каже Луценко. За його словами, «кількість відсотків не є для нас принциповою, бо МВС не розраховує на доходи від діяльності клубу. Але існує поняття гонору служби і справедливості щодо багатьох поколінь динамівців у міліцейських мундирах. Наразі ми досягли домовленості про передачу клубом 20—30 відсотків акцій нашому міністерству, але зробити це можна буде лише після зняття арешту акцій клубу».

      Поки що, свідчить глава МВС, «пан Суркіс на добровільній основі щомісяця перераховує достатньо серйозні кошти в розмірах сотень тисяч гривень на розвиток спортивного товариства «Динамо». За рахунок цих внесків ми, у свою чергу, плануємо наступного року реконструкцію спортивних об’єктів в Одеській і Харківській областях».