Термінатора міняють на Хоробре серце

14.12.2005
Термінатора міняють на Хоробре серце

Мел Гібсон: «Ну який з мене губернатор?».

      Хоча губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер неодноразово заявляв про свій намір удруге балотуватися на цю посаду, «залізного Арні» вже зараз почали «підсиджувати» місцеві республіканці. Ті пропонують на вибори власну кандидатуру. І не менш популярну та відому, ніж Термінатор. Адже йдеться про колегу Шварценеггера по цеху — актора і режисера Мела Гібсона. В інтернеті навіть з'явився спеціальний сайт (Melgibsonforgovernor.com), де почалася розкрутка Гібсона-політика. Тут збирають голоси з метою переконати Хоробре серце балотуватися на посаду губернатора найбагатшого в США штату. Бо сам Мел Гібсон про губернаторство ще й не підозрює, але республіканці сподіваються, що довіра мешканців штату розчулить актора. Втім в офісі Гібсона такого оптимізму не мають і кажуть, що шеф ніколи не висловлював бажання піти в політику, пише The Guardian.

      Натомість сам Мел Гібсон у цей час на повну котушку працює над своїм новим фільмом «Апокаліпто». Зйомки, що почалися в листопаді, завершать в березні-квітні наступного року. У фільмі йтиметься про життя народу майя, про загадкову цивілізацію, яка не менш загадково зникла. Тому не важко здогадатися з «апокаліптичної» назви фільму, якою буде кінцівка стрічки. Дія відбувається три тисячі років тому — до завоювання Америки європейцями, тому жодного європейського обличчя у кадрі ми не побачимо. Як і не почуємо жодного слова на будь-якій із романо-германських мов. Усі герої будуть індіанської крові та розмовлятимуть на мові племені майя. Таку практику режисер успішно апробував у «Страстях Христових», де всі герої говорили мовами свого часу і народу.

      До речі, розкішні декорації зі свого фільму (а це шість точних копій пірамід часів розквіту культури майя і трохи «кіношних» сіл) Мел Гібсон планує подарувати мексиканському штату Веракруз, де знімається фільм. Усі вони були побудовані за особистими кресленнями режисера, а тому стануть непоганою «приманкою» для туристів.