Поп-ідол шукає захисту в Аллаха

10.12.2005
Поп-ідол шукає захисту в Аллаха

Майкл прагне спокою.

      Від любові до ненависті — один крок. Це співак Майкл Джексон відчув на власній шкірі. Багато років він купався у славі, а прихильники його обожнювали. А коли вляпався в неприємну скандальну історію через любов до маленьких хлопчиків, безжальний натовп і хорошого слова не сказав на захист колишнього кумира. І хоча суд виправдав співака, той більше не хоче жити в країні, де бісова популярність так йому попсувала кров, а суди й адвокати «видоїли» мало не всі гроші. Тому вирішив змінити і місце проживання, а заодно й релігію. Наразі  Джексон готується прийняти іслам і переїхати зi США в Бахрейн разом із трьома дітьми. Він уже прикупив собі дві величезні вілли на штучному острові Амвадж, а поруч — має намір побудувати мечеть. Для цього співак виділив, за даними арабської преси, «дуже велику суму грошей». У мечеті повинні викладати основи і принципи ісламу, а також англійську мову. Для цього Джексон найняв учителів англійської, що приїдуть зi США.

      Але й в арабському світі неприємності продовжують переслідувати поп-ідола. Пару тижнів тому у Дубаї Майкл потрапив у чергову історію. У джинсах, майці й з арабською жіночою хусткою на голові він зайшов у дамський туалет торгового центру Ібн Батута, на смерть перелякавши мусульманських жінок. Одна з них навіть зажадала компенсації, але Джексон нині просто так грішми не розкидається. Тож відмовився платити, бо, мовляв, потрапив у жіночий туалет через незнання арабської мови.

      А загалом, каже Джексон, у Бахрейні йому добре, хоча співак дотепер приходить у себе після судового процесу. Але на свою батьківщину зла не тримає і навіть написав пісню «Від усього серця», присвячену жертвам урагану «Катріна». Словом, коли є гроші, то й у побляклої «зірки» є життя «на пенсії».