ХРОНІКА

10.12.2005
Плавання

      У перший день чемпіонату Європи з плавання, який розпочався у четвер в італійському місті Трієсті, чоловіча команда України (Андрій Олійник, Олег Лісогор, Сергій Бреус та В'ячеслав Ширшов) здобула срібні медалі у чоловічій естафеті 4х50 м комплексом. Українці поступилися німцям  вісім сотих секунди.

      Ще трьом нашим співвітчизникам до п'єдесталу пошани не вистачило одного кроку: Антон Бугайов (200 метрів брасом) , Сергій Сергеєв (200 м комплексом) та Сергій Фесенко (400 м вільним стилем).

 Футбол

      Для арбітра із Сімферополя Василя Мельничука вчорашній матч 19-го туру чемпіонату України «Металург» — «Ворскла» став ювілейним, 190-м — більше не відсудив жоден арбітр України. Проте і кримчанин теж вже не покращить цей показник, бо завершив кар'єру. Цікаво, що Мельничук у своїй «лебединій пісні» не показав жодної картки гравцям, а пам'ятним сувеніром від цієї гри стала футболка переможців матчу — «метадонів»... iз прізвищем судді на спині. Також зауважимо, що Мельничук є, напевно, і рекордсменом з обслуговування завжди проблемних матчів у «Динамо» і «Шахтаря».

      Чемпіонат України. Вища ліга.19-й тур. Результати матчів у четвер: «Металург» (Д.) — «Ворскла» — 2:0 (Полянський, 40; Закарлюка, 82), «Чорноморець» — «Іллічівець» — 1:2 (Кирлик, 49 (пен.) — Левіга, 15; Конюшенко, 80)

Хокей

      НХЛ. Результати матчів за четвер: «Тампа-Бей» — «Сент-Луїс» — 5:4 (Руслан Федотенко закинув дві шайби і загалом має 8 результативних кидків у сезоні), «Лос-Анджелес» — «Кароліна» — 2:3,  «Сан-Хосе» — «Каролiна» — 6:2, «Нешвілл» — «Рейнджерс» — 1:5, «Тампа-Бей» — «Сент-Луїс» — 5:4, «Сан-Хосе» — «Флорида» — 6:2, «Піттсбург» — «Міннесота» — 5:0, «Філадельфія» — «Едмонтон» — 2:3, «Баффало» — «Анахайм» — 3:2 ОТ.