Капітане Бйорк, посміхніться!

08.12.2005
Капітане Бйорк, посміхніться!

Бйорк керуватиме 30-тонним вітрильником.

      Будинки на землі — пройдений етап для такої екстравагантної пані, як Бйорк. Всесвітньо відома ісландська співачка і «Та, що танцює в темряві» (головна героїня однойменного фільму Ларса фон Трієра — номінація на «Оскар» 2000 року) хоче жити на воді. Для своєї родини Бйорк придбала океанську яхту й оголосила про намір проводити на ній більшість часу. І не просто проводити: Бйорк Гудмундстдоттір (це її прізвище) має намір стати повноправною господаркою сімейного корабля, тобто його капітаном. Для цього, повідомляє сайт «Делфі», голосиста зірка зараз учиться керувати 30-тонною посудиною під вітрилами.

      «Я завжди хотіла навчитися керувати морським судном, — каже Бйорк. — У мене є нерухомість в Ісландії, Великій Британії, Франції. Але, як на мене, краще мати «рухомість». Хай це буде дім на воді — щоб він був зі мною, хоч би куди я їхала. І ті курси, які я зараз проходжу, мають показати, чи достатньо в мене сил для здійснення такої мрії. Буде важкувато, але мета того варта».

      Бйорк пояснює, що така вже в неї натура — постійно шукати щось нове, перебувати в русі. Тому, каже співачка, її «життя на кораблі має бути чудовим».

      Додамо, що в океанські подорожі ісландська зірка братиме свого чоловіка — режисера Меттью Барні, 19-річного сина Сіндрі та 3-річну дочку Ісідору. Ну й улюблених домашніх тварин.