ХРОНІКА

08.12.2005
Футбол

      За рішенням ФІФА, збірна – переможець чемпіонату світу 2006 року отримає від Міжнародної федерації футболу 24,5 млн. швейцарських франків (18,75 млн. доларів). Загалом же ФІФА має намір розподілити серед усіх учасників «мундіалю» 300 млн. швейцарських франків, повідомляє агенція «Рейтер». Кожна з 32 команд, які пробилися на форум у Німеччину (в тому числі й Україна), вже гарантували собі по 4,59 млн. Вісім збірних, які зупиняться на етапі другого раунду (1/8 фіналу), одержать по 6,5 млн., а чотири невдахи чвертьфіналів — по 11,5 млн. Двоє півфіналістів, які програють свої матчі, зароблять по 16,45 млн. Невдаха ж фіналу одержить 22,5 млн. швейцарських франків.

* * *

      Апеляційний комітет ФФУ анулював рішення бюро ПФЛ і КДК ФФУ, які зарахували технічну поразку (-:+) бориспільському «Борисфену» у матчі 10-го туру першої ліги з дніпродзержинською «Сталлю». Нагадаємо, тоді «Борисфен» був покараний за невідповідність розміру воріт і розмітки поля на стадіоні у Фастові (сама гра закінчилася нульовою нічиєю). Апеляційний комітет ФФУ призначив перегравання спірного матчу.

Шахи

      На Кубку світу з шахів, який проходить у Ханти-Мансійську, позавчора відбулися перші партії 1/8 фіналу. Єдиний представник України на цій стадії – Руслан Пономарьов — виграв чорними фігурами у голландця Люка ван Велі. Тож учора Русланові достатньо було зіграти білими внічию, аби потрапити до чвертьфіналу.

Баскетбол

      Генадiй Защук подав у вiд-ставку з посади головного тренера чоловiчої збiрної України. Його новий пост — спортивний директор «синьо-жовтих».

* * *

      34-річний центровий Олександр Окунський оголосив про завершення виступів. Нагадаємо, що за свою довгу кар'єру він пограв у чемпіонатах СРСР, України, Греції, Туреччини, Литви, Хорватії, Сербії i Чорногорії, виступав за молодіжну збірну СРСР та національну команду України, проходив стажування у США. Минулий рік Олександр провів у МБК «Одеса» та грецькій команді «Мент» із Салонік. Перед початком нинішнього сезону Окунському надходили пропозиції із закордонних та вітчизняних клубів, але він відповів відмовою, повідомляє «Спорт-експрес в Україні».