Киця-мандрівниця

07.12.2005

      Іноді в пресі вигулькують сенсаційні історії про те, як домашні коти, віддалені від своїх господарів (точніше, від дому) на сотні кілометрів, долають ці шалені відстані і повертаються до рідного порогу. Кицька Емілі такого подвигу не здійснила, а відомою на весь світ стала завдяки подорожі на кілька тисяч кілометрів «в один кінець». Справа в тім, що загубилася вона у США, а знайшлася — за океаном, у Франції.

      Жила вона у звичайних господарів у звичайному домі в місті Епплтон, штат Вісконсін (це ближче до середини Америки). Одного дня Емілі не повернулася з прогулянки — як виявилося, якимось чином вона потрапила до контейнера з паперовими тюками. Цей вантаж доправили до Великих озер, там завантажили на судно типу «річка-море», і воно взяло курс на Європу.

      Як повідомляє Бі-Бі-Сі, у Старому cвіті напівжива Емілі висадилася на берег у Бельгії. Далі її тернистий шлях проліг на кількасот кілометрів на південь. Добрі люди — працівники фабрики — підібрали кицьку з ошийником у місті Нансі (Франція). На ремінці Емілі був написаний телефон її ветеринара, і коли рятівники набрали вказаний номер, виявилося американське походження мурки.

      ...Упродовж місяця її тримали у французькому ветеринарному шпиталі. Кицька стала знаменитою, і авіакомпанія «Континенталь» зголосилася повернути її додому, у Вісконсін, із шиком. Для транспортування Емілі було придбано квиток у бізнес-клас за 6 тисяч доларів для спеціального співробітника. Відтак із Парижа додому киця-мандрівниця полетить «як біла людина»...