ХРОНІКА

07.12.2005
Футбол

      Керівництво мадридського «Реалу» звільнило з посади головного тренера команди Вандерлея Лушембургу, який пропрацював із «Галактікос» лише 11 місяців. Причина — ігрова криза «вершкових» та недостатньо переконливі виступи в національному чемпіонаті («Реал» іде на четвертому місці).

      Обов'язки «коуча» наразі виконуватиме Хуан Рамон Лопес Каро, який очолював дубль «королівського клубу». Тим часом триває пошук наступника. При цьому італієць Фабіо Капелло вже відмовився міняти «Ювентус» на «Реал».

* * *

      Колишній гравець збірної Англії Пол Гаскойн потрапив до поліції. Причина — бійка, влаштована зіркою 90-х років біля одного з готелів Ліверпуля. За повідомленням «Ассошіейтед пресс», інцидент трапився через кілька годин після того, як Гаскойна звільнили з посади головного тренера напівпрофесійного клубу «Кеттерінг Таун». Як розповів потерпілий, вільний фотограф Стів Фаррелл, Гаскойн накинувся на нього з кулаками, коли побачив, що його хочуть сфотографувати.

Шахи

      На Кубку світу в Ханти-Мансійську відбулися тайк-брейки 1/16 фіналу. На жаль, український гросмейстер Захар Єфименко в партіях зі скороченим контролем часу не зміг гідно протистояти досвідченому іспанцеві Франсиско Вальєхо Понсу й програв обидва рази. Таким чином, в 1/8 фіналу зіграє лише один наш співвітчизник — Руслан Пономарьов.

Хокей

      НХЛ. Результати матчів за вівторок: «Флорида» — «Оттава» — 3:6, «Рейнджерс» — «Міннесота» — 3:1, «Фінікс» — «Атланта» — 5:2.

Бокс

      Відомий адвокат Джадд Берштейн, який представляє інтереси промоутера Дона Кінга, звернувся до суду з позовом проти чемпіона IBF у суперважкій вазі Кріса Бірда. Як повідомляє сайт Boxingtalk.com, Бірда обвинувачують у порушенні контракту та незаконних діях, що заважають проведенню Доном Кінгом об'єднавчого турніру «супертяжів».