Запоріжці «побили» румунів

07.12.2005

      В 1/8 фіналу Кубка кубків запорізький «ЗТР» приймав румунську «Констанцу» — клуб, який нинішнього сезону виграв усі поєдинки як внутрішньої першості, так і на міжнародній арені (а рік тому обіграв навіть іспанську «Барселону»). «Та ми здатні вигравати у румунів!» —  налаштовували команду на гру Олександр Рязанов і В'ячеслав Дідушенко, нагадавши про дві цьогорічні перемоги українців на рівні збірних. І наші хлопці з перших хвилин показали, хто у палаці «Юність» господар.

      За українським чемпіоном був дебют і завершення поєдинку. За рахунку 5:1 гості взяли тайм-аут і після цього вирівняли гру. Від комбінацій рухливих румун гандболістів «Запоріжтрансформатора» не рятувала навіть активна форма захисту, тож «Констанца» домінувала на майданчику до перерви (10:14). Надалі наш тренерський тандем вніс у гру поправку: наблизивши свій захист до лінії, запоріжці надали румунам свободу дій до 9-метрової позначки. Спрацювало, позаяк у гостей не виявилося майстрів кидків здалеку. А наші налагодили зв'язок із лінійним Євгеном Бурковським, закрутили вихор комбінацій, і наприкінці табло висвічувало вже 31:25.

       Якась хвилина розслабленості коштувала трьох голів у ворота Євгена Будка. «ЗТР» відповів дев'ятим голом Сергія Шельменка із семиметрової позначки, під сирену гості (Катич) не закинули «семерик», тож рахунок 32:28 виявився підсумковим. «Однак через тиждень у Румунії буде надзвичайно важко вистояти, — каже Сергій Шельменко, кращий бомбардир матчу. — Там шалений уболівальник! Та й часу нам відвели лише для одного тренування, і то — за добу до матчу-відповіді. Будемо битися! Дай Боже, й там залітатимуть у чужі ворота навіть «необов'язкові» мої м'ячі, як це було у Запоріжжі».