Працюй, поки молода

03.12.2005
Працюй, поки молода

Заслужена Кейра Найтлі.

      У Лондоні відбулася роздача чергової партії престижних кінематографічних «слонів» — щорічна церемонія вручення Незалежних британських кінонагород (British Independent Film Awards). Як повідомляє «Бі-Бі-Сі онлайн», найбільший урожай відзнак зібрала робота режисера Джона Лі Карра «Постійний садівник» (The Constant Gardener). Цей трилер назвали найліпшим фільмом 2005 року, а виконавці головних ролей у ньому, Ральф Фіннес та Рейчел Вейз, отримали титули, відповідно, кращого актора та актриси.

      Але не менше підстав для тріумфу на цьому святі мала акторка Кейра Найтлі. Молода зірка, знайома нам за картинами «Пірати Карибського моря», «Король Артур» тощо, була вшанована як «найрізнобічніша постать року в кінематографі Великої Британії». І нагорода ця — не за красиві очі, а цілком заслужена. Адже Кейра показує приклад унікальної працьовитості, знімаючись одразу в кількох масштабних проектах. Міс Найтлі — лише 20 років, але критики високо оцінюють її акторську майстерність. Досить сказати, що деяких молодших від неї дівчат хвалять, називаючи... «наступна Кейра Найтлі».

      А сама «найрізнобічніша» лауреатка днями навіть оголосила, що має намір... залишити кіно. Звісно, лише на деякий час, бо на даному етапі почувається «просто спустошеною». Авжеж, працювати одразу на кількох знімальних майданчиках хоч і вигідно у фінансовому плані, але зовсім не легко. «Минулого уїк-енду я 32 години поспіль працювала над «Піратами», попереднього тижня було те саме, — скаржиться акторка. — Мені потрібно хоч трохи перепочити».