ХРОНІКА

03.12.2005
Футбол

      Нападник збірної України Андрій Шевченко не потрапив до фінальної трійки претендентів на звання кращого гравця світу за версією ФІФА. Нагадаємо, що ця нагорода присуджується щороку за результатами опитування головних тренерів та капітанів національних збірних. Номінанти сезону-2005 — бразилець Роналдіньйо (який днями вже отримав «Золотий м'яч» як найкращий у Європі), камерунець Самуель Ето'О та англієць Френк Лемпард. Один із них і буде оголошений «футболістом року» за версією Міжнародної федерації.

      Нагадаємо, що у 2004 році цей приз отримав Роналдіньйо, випередивши Тьєрі Анрі та Шевченка.

* * *

      Кубок Італії. 1/8 фіналу. Перший матч: «Фіорентина» — «Ювентус» — 2:2 (Божинов, 38; Паццині, 50 — Пессотто, 53; Муту, 69).

* * *

      Газета «Сан» оприлюднила розмір заробітків Девіда Бекхема, посилаючись на дані його бухгалтерів. З'ясувалося, що півзахисник мадридського «Реалу» і збірної Англії заробляє загалом 25 950 євро за рік (із цієї суми він сплачує 4,65 млн. євро податків). При цьому річна зарплата Бекхема в «Реалі» — 6 млн., а решту прибутків йому приносять рекламні контракти з фірмами «Адідас», «Жилетт», «Пепсі» і «Поліс санглассес». Крім того, Девід випускає власні парфуми («Інстинкт»).

      Цікаво, що за день Бекхем заробляє значно більше, ніж найдорожчий футболіст київського «Динамо» — за місяць (71 095 євро проти 60 тис. доларів у Горана Гавранчича).

Волейбол

      Кубок топ-команд. Група С. «Круг» (Черкаси, Україна) — «Дофін» (Шарлеруа, Франція) — 2:3 (27:29, 17:25, 25:22, 25:19, 7:15).

      Становище команд після 3 турів: «ОМС Сениця» (Словаччина), «Дофін» — по 5 очок, «Єдінство» (Сербія і Чорногорія), «Круг» — по 4.

Шахи

      Бар'єр 1/32 фіналу Кубка світу з шахів, який проходить в Ханти-Мансійську (Росія), позавчора змогли подолати лише двоє українців. Олександр Арещенко переміг угорця Шабу Балога — 1,5:0,5, а Захар Єфименко розбив сильного молдованина Віорела Бологана — 2:0. Несподівано зазнав краху львів'янин Василь Іванчук, який має найвищий рейтинг серед учасників: поразка болгарину Івану Черапінову — 0,5:1,5. Ще троє наших гросмейстерів розділили з суперниками очки і вчора мали грати додаткові партії тай-брейку (Руслан Пономарьов з Мотильовим (Росія), Олександр Моїсеєнко з Ван Велі (Голландія), Павло Ельянов із Гуревичем (Туреччина).

Бокс

      Сьогодні в німецькому Магдебурзі українець Сергій Дзиндзирук проведе бій за звання чемпіона світу за версією WBO у першій середній вазі. Суперник броварчанина — володар чемпіонського поясу Даніель Сантос із Пуерто-Ріко, підопічний промоутера Дона Кінга. Для Сантоса цей бій стане вже п'ятим захистом титулу, який він здобув у 1999 році (дані його кар'єри — 29 перемог і дві поразки). Дзиндзирук наразі здобув на професійному ринзі 30 перемог і ще не програвав.