ХРОНІКА

01.12.2005
Футбол

      Тренерський штаб збірної України визначився з місцем дислокації наших футболістів на чемпіонаті світу в Німеччині. Як повідомив президент ФФУ Григорій Суркіс, за безпосереднього сприяння голови оргкомітету ЧС-2006 Франца Беккенбауера та його заступників вдалося обрати «чудове місце за 35 км від Франкфурта». «Затишний п'ятизірковий готель, де є всі умови як для якісної підготовки, так і для відновлення: це і басейн із термальними водами, саунами, а за кількасот метрів від готелю розташоване чудове поле. Таким чином, ми можемо сказати, що маємо всі умови для якнайкращої підготовки до матчів у груповому турнірі», — зазначив Суркіс.

* * *

      На цій самій прес-конференції в Києві був представлений новий головний спонсор Федерації футболу України — «Оболонь». Дворічний контракт про співпрацю Григорій Суркіс підписав із почесним президентом ЗАТ «Оболонь», колегою-депутатом Олександром Слободяном.

      Згідно з умовами контракту, співпраця з ФФУ, а також телевізійні права на трансляцію ЧС-2006 року з футболу обійдуться компанії «Оболонь» в 5 млн. доларів.

Біатлон

      У вівторок у шведському Естерсунді на першому етапі Кубка світу відбулися естафетні гонки. Серед чоловіків, які змагалися на дистанції 4x7,5 км, українська збірна у складі В'ячеслава Деркача, Олександра Біланенка, Андрія Дериземлі та Руслана Лисенка посіла високе четверте місце, відставши від переможців — команди Норвегії —на 1 хв. 20 сек. На другому й третьому місцях, відповідно, росіяни та французи, причому бронзові призери випередили наших хлопців на 37 секунд. Менш вдало виступила українська жіноча четвірка (Лілія Єфремова, Олена Петрова, Ірина Тананайко та Ніна Лемеш): десяте місце з відставанням від золотих призерок — знову-таки з Норвегії — більш ніж на 3 хвилини. «Срібло» тут здобула збірна Франції, «бронзу» — біатлоністки Росії.

Шахи

      На Кубку світу в Ханти-Мансійську зіграно тай-брейки, необхідні для визначення останніх переможців 1/64 фіналу. По дві партії зі скороченим контролем часу грали шахісти, які попереднього дня не змогли визначити сильнішого у двох повноцінних партіях. На жаль, українці знову не обійшлися без суттєвих втрат. Сергій Карякін поступився угорцеві Балогу (0,5:1,5), А Євген Мірошниченко — росіянину Корнєєву з таким самим рахунком. При цьому Павло Ельянов обіграв американця Кудріна (1,5:0,5), а Захар Єфименко зробив поляка Бартоломея (2:0). Таким чином, до другого раунду пробилися шестеро українців, починали боротьбу в Сибіру десятеро наших гросмейстерів.

Теніс

      17-річна українка Вікторія Кутузова протягом двох останніх тижнів виграла два турніри серії ITF у Франції. У фіналі змагання в Дювіллі (призовий фонд — 50 тисяч доларів) одеситка виявилася сильнішою за болгарку Піронкову — 6:4, 7:6. А свій другий титул у кар'єрі Кутузова здобула на хардових кортах Пуатьє (призові — 75 тисяч), перегравши у вирішальному двобої естонку Марет Ані з рахунком — 6:3, 3:6, 6:4. Ці успіхи дозволили Вікторії піднятися на 76-й рядок світового рейтингу — кращий показник серед українських тенісисток.

      До сотні кращих також входить 21-річна киянка Олена Бондаренко (79-та позиція). Далі — Юліана Федак (114-та), Катерина Бондаренко (122-га), Марія Коритцева (124-та), Юлія Бейгельзімер (163-тя), Ольга Савчук

(167-ма)...

Гирьовий спорт

      У Москві відбувся 13-й чемпіонат світу серед чоловіків і 3-й — серед жінок. Українські представники слабкої статі виявилися кращими за інших (дві золоті й одна срібна медаль). Наші чоловіки стали другими слідом за росіянами, здобувши чотири нагороди («золото», два «срібла» й три «бронзи»). У підсумку наша команда посіла друге місце в загальному заліку, пропустивши вперед господарів.

Хокей

      НХЛ. Результати матчів за вівторок: «Едмонтон» — «Колорадо» — 2:3, «Нешвілл» — «Калгарі» — 2:0, «Піттсбург» — «Баффало» — 2:3, «Оттава» — «Монреаль» — 4:0, «Нью-Джерсі» — «Бостон» — 3:2, «Атланта» — «Кароліна» — 3:4 ОТ, «Айлендерз» — «Філадельфія» — 3:4 (Житник («А») — 24 хв. 31 сек., 0+1, «-2», 1 кидок, 2 хв. штрафу).