Протасов повертається

01.12.2005
Протасов повертається

Олег Протасов.

      Матч групового турніру Кубка УЄФА 15 грудня проти «Герти» стане останнім для Олега Протасова на посаді головного тренера бухарестської «Стяуа». Про це повідомив генеральний директор клубу Міхай Стойка. Після тривалого періоду роботи за кордоном 41-річний український фахівець повертається на Батьківщину.

      «Я хотів би, щоб Олег продовжив роботу в нас, тому що він відмінний тренер. Але силою людини не втримати», — прокоментував можливий відхід Протасова власник румунської команди Джиджи Бекалі. Він відзначив, що не збирається вимагати від українця сплати неустойки в розмірі 150 тисяч євро за передчасне розірвання контракту, розрахованого до 2007 року. «Олег добре попрацював. Для мене не важливі папери, на першому місці — людські відносини», — підкреслив пан Бекалі.

      Новим клубом Протасова має стати дніпропетровський «Дніпро» — той самий, у якому Олег став чемпіоном СРСР (1983 рік) та володарем «Срібної бутси»-1986. За повідомленням газети «Спорт-Експрес», у ці дні заплановані переговори в Цюріху між Протасовим та власником «Дніпра» Ігорем Коломойським.

      Логічно припустити, що один із найбільших український олігархів, керівник дніпропетровської групи «Приват» зробив Протасову фінансову пропозицію, яка перевищує його платню в Румунії. А там Олегові «поклали» 180 тисяч євро на рік — рекордний заробіток для тренерів румунського чемпіонату.

      Нагадаємо також, що раніше футболіст «Дніпра» й київського «Динамо» успішно виступав за грецький «Олімпіакос» (1990—94) та тренував цей клуб (у 2003 році), надалі працював з АЕКом (Лімассол, Кіпр), а «Стяуа» очолив iз середини 2005-го. Зараз команда з Бухареста йде на перших місцях у національній першості та своїй групі в Кубку УЄФА, а «Дніпро» в Україні — десятий, і в єврокубку дніпропетровці втратили всі шанси на «плей-оф»...