Кулаки не допомогли

01.12.2005

      Мабуть, немає для київського «Сокола» у чемпіонаті Білорусі більш незручної команди, ніж мінська «Юність». З цими хлопцями українці завжди грають дуже важко і, що найнеприємніше, традиційно програють. На жаль, не став винятком і звітний матч, у якому український лідер регулярного сезону ВЧБ поступився з футбольним рахунком 0:1.

      Головні події позавчорашньої гри розпочалися... з бійки. Білорус Кривопусков та киянин Гунько вже не вперше щось не поділили, і результатом боксерського двобою хокеїстів стало вилучення обох до кінця матчу. Майже відразу після цього гості закинули першу й останню в цьому матчі шайбу. Ільїн вдало скористався безалаберними діями захисту господарів і влучно кинув по воротах Федорова.

      Далі гра тривала, як кажуть у народі, на жилах. Господарі час від часу всією п'ятіркою йшли вперед, а «юнаки» відчайдушно відбивалися. Шайба вперто не летіла у ворота мінчан. Голкіпер гостей Горячевських, який у попередніх матчах видавав неприємні «шедеври» для своєї команди, цього разу ловив усе, що летіло в його бік. До того ж кияни у невимушених ситуаціях грішили й грали періодично в меншості. А мінчани так грамотно побудували тактику, що навіть не дали тренеру «Сокола» Олександру Сеуканду в заключні секунди матчу змінити Федорова на шостого польового гравця.

      «Далася взнаки наша стара хвороба — реалізація моментів», — бідкався після матчу наставник «соколят». — До того ж із різних причин ми не змогли виставити на гру оптимальний склад. А що стосується бійки... Це в хокеї майже звичне явище, на яке спеціально ходить певна категорія уболівальників».

      На противагу Сеуканду наставник гостей Михайло Захаров ледь не танцював від щастя: «Мою команду на матчі проти «Сокола» налаштовувати не потрібно. Як на мене, кияни в цьому сезоні повинні щонайменше грати у фіналі. Отож перемога над таким сильним суперником мене якщо не здивувала, то принаймні стала неочікуваним сюрпризом. Ми зіграли напрочуд грамотно».

 

ТАБЛО

Відкритий чемпіонат Білорусі. 29-й тур

«Сокіл» — «Юність» — 0:1 (0:1, 0:0, 0:0).

      Шайба: Ільїн (Кривомаз, Андрющенко) 7:56 (0:1)

      Інші матчі: «Керамін» — «Рига-2000» — 2:2, «Динамо» — «Металургс» — 2:0, «Гомель» — «Хімволокно» — 3:5, «Німан» — «Вітебськ» — 4:2, «Брест» — «Хімік-СКА» — 2:1.

      Турнірне становище: «Динамо» — 57 (29), «Сокіл» — 54 (26), «Керамін» — 53 (29), «Юність» — 51 (27), «Рига-2000» — 45 (24), «Гомель» — 44 (28), «Хімволокно» — 43 (27), «Брест» — 41 (28), «Німан» — 33 (28), «Металургс» — 28 (27), «Хімік-СКА» — 20 (29), «Вітебськ» — 7 (30).