Спи спокійно, потворний Семе!

26.11.2005
Спи спокійно, потворний Семе!

Таким світ запам'ятав Сема — найбридкішого собаку початку ХХI століття.

      Породи собак є різні. Деякі з першого погляду визначаєш як потворні. На першому місці серед них — так званий китайський чубатий собака. Точніше, собачка, бо надто вже дрібне це створіння: лисе, при цьому — темношкіре, з китицями шерсті на різних ділянках тіла.

      І якщо є конкурси собачої краси, то є, відповідно, й «антиконкурси». Отже, серед таких виродків (які, до речі, коштують дуже й дуже дорого) можна визначити найпотворнішого песика. Відтак «пальму першості» серед найбридкіших «друзів людини» останні кілька років утримував «китаєць» на кличку Сем.

      Розповідь про Сема в минулому часі не означає, що він якось «вилюднів» або поступився першим місцем на черговому чемпіонаті собачої потворності. Ні, Сем просто помер. І то не сам: на 15-му році життя песик сконав після уколу ветеринара, щоб «не мучитись». Господарка Сема Сьюзі Локхід, яка мешкає в престижному містечку Санта-Барбара, що в Каліфорнії (США), дізнавшись про невиліковну кардіологічну хворобу свого улюбленця, вирішила його приспати.

      Сем приніс цій жіночці немало прибутків та приємних хвилин. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», від 2003 року, коли песик став переможцем на конкурсі найпотворніших, він знімався для японського телебачення, записувався для новозеландського радіо, позував для британської газети «Дейлі міррор», був героєм багатьох інших ЗМІ. Разом із міс Локхід він подорожував по світу, зупиняючись у розкішних готелях, а в одній із телепередач був напарником відомого мільйонера, органiзатора всесвітніх конкурсів жіночої краси Дональда Трампа.

      Зображення Сема можна зустріти на футболках, календарях, кружках тощо. Сьюзі Локхід розповідає, що це потворне й таке миле водночас «диво природи» стало приводом для її розриву з колишнім бойфрендом і початку знайомства з нинішнім. Сьюзі дуже сумує за втратою найкращого чотирилапого друга і в ліжко до себе на ніч бере... улюблену іграшку потворного Сема — симпатичне плюшеве ведмежа.