Молодим усюди в них дорога

23.11.2005

      18-річному американському школяреві Майклу Сешіонсу дуже пощастило — відтепер він час від часу цілком офіційно зможе прогулювати уроки. Звісно вчителям це буде не до вподоби, але навряд чи вони насміляться відволікати від важливих «державних» справ власного мера. Адже Майкл від 21 листопада — не просто собі старшокласник, а міський голова їхнього містечка Гілсдейл, що у штаті Мічиган.

      Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», мером 8-тисячного Гілсдейла хлопець став іще 8 листопада, але до виконання своїх обов'язків офіційно приступив лише з цього понеділка. До речі, таким чином Майкл може претендувати на звання наймолодшого мера у світі. 18 років йому виповнилося 22 вересня, і щойно він отримав картку виборця (до досягнення повноліття громадянин США не має можливості голосувати і бути обраним), одразу вирушив подавати заяву на участь у виборчих перегонах. «Я думаю, що зможу вдихнути в місто якусь енергію», — пояснював свій вчинок майбутній мер.

      Передвиборчу кампанію (700 доларів) Сешіонс оплатив сам — із грошей, які заробив за літо. Боротьба була запеклою, і в результаті переможець обігнав свого головного конкурента усього лише на 2 голоси: за «старого» мера, 51-річного Доу Інглса, проголосували 668 виборців, а за його молодого суперника — 670. Колишній голова Гілсдейла спершу вимагав перерахування голосів, але згодом визнав свою поразку і привітав Майкла зі вступом на посаду.